De Beursberichten: alleen lichte stijging Greenlane, andere aandelen verlies

Eigenlijk net zoals vorige week in De Beursberichten was het weer een slechte week op de beurs met alleen maar verliezen te noteren

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 10

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2023 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB, aandeelhouder in wietexperiment teler The Growery), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Cronos Group, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland, aangevuld met Canopy Growth en Tilray.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week 2,75 dollar waard per aandeel na een daling van zo’n 3,17%. Een week later is het aandeel verder gedaald naar 2,59 dollar: een daling van zo’n 5,82%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 2,25 dollar waard na een daling van zo’n 5,86%. Een week later is het aandeel 2,23 dollar waard: een verdere daling van zo’n 0,89%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 1,35 waard na een daling van zo’n 2,88%. Het aandeel is een week later 1,25 dollar waard: een daling van zo’n 7,41%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen.

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 0,9812 dollar per aandeel waard na een daling van 4,74%. Vandaag is het 0,9633 dollar waard: een verdere daling van 1,82%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora 0,8710 dollar waard. Vandaag is het nog steeds 0,8060 waard: een daling van 7,46%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 0,3550 dollar per aandeel na een stijging van zo’n 4,4%. Vandaag staat het op 0,3570 dollar: een stijging van zo’n 0,56%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Alleen lichte stijging Greenlane, andere aandelen verlies

Eigenlijk net zoals vorige week in De Beursberichten was het weer een slechte week op de beurs met alleen maar verliezen te noteren. Alleen Greenlane kende een stijging, weliswaar ligt: 0,56%.