Een week cannabis puur roken en verdampen: Mauro’s week zonder tabak

Mauro is in navolging van zijn collega's Derrick en Rens ook gestopt met de tabak in zijn joints. In deze column meer over zijn eerste week zonder tabak.

0
thc dosering cannabis industrie bedrijfspraktijken Marthe Ongenaert duurzame verpakkingen burgemeester Arnhem pyxus international organigram british american tobacco
- Advertentie -

Niet gedacht dat ik deze column zo snel al zou maken. Ik dacht namelijk lange tijd om pas van de tabak af te gaan nadat we over legaal gekweekte wiet zouden beschikken.

In navolging van mijn collega’s Rens en Derrick

Het liep anders. Mede geïnspireerd door mijn collega’s Rens Hoppenbrouwers en Derrick Bergman die beiden eindelijk ook zonder tabak zijn gaan consumeren, was ik al een tijdje vaker puur aan het roken. Daarbij waren de vijf tips van Rens wel handig. Zoals het dikkere tipje. Zelf heb ik nog wel een paar toevoegingen op zijn tips.

twee vaporizers weer wat vaker in gebruik genomen

Zelf rook ik als ik thuis aan het roken ben liever met rijstevloei bijvoorbeeld. Deze gaat uit zichzelf uit in tegenstelling tot de veel gebruikte ongebleekte bruine vloei.

En ik heb twee vaporizers weer wat vaker in gebruik genomen. Mijn Dynavap vaporizer die praktisch is op het terras, evenals mijn Focus V Carta om te dabben. Dat bleek wel gewenst, omdat alleen maar puur roken me ook een beetje saai begon te worden. Met de Dynavap vaporizer gebruik ik ook hasj (na de eerder verdampte wiet te laten zitten als kussentje) en de Carta is juist voor hasjolie.

Focus V Carta
Mijn Focus V Carta.

Want in tegenstelling tot de gemiddelde blower heb ik, net zoals mijn collega’s, toegang tot en informatie over cannabis die niet iedereen heeft helaas. Als er mensen zijn die nu al zonder tabak kunnen gaan en het goede voorbeeld kunnen geven zijn wij het wel. Tot dusver hebben ze in ieder geval mij al om.

Tabak en nicotine proberen je over te halen

Ik hoop natuurlijk dat ik het volhoud. Maar het was best zwaar, zeker de eerste paar dagen. Het verlangen naar toch een hasj jointje te roken met tabak bijvoorbeeld door in je hoofd het proberen goed te praten (‘rook de wiet puur, en hasj met tabak’). Maar dat is zoals Rens dan terecht zou zeggen ‘de tabak die aan het praten is’. En ik geef hem daarin gelijk.

Nu rook ik nog hooguit twee puur joints op een dag

Met het betere weer afgelopen week was ik dan ook regelmatig in mijn stamkroeg te vinden (waar je op terras mag blowen, een uitzondering in deze tijden) en daar was ik dan ook een van de weinige als niet de enige die puur rookte. Joints aannemen deed ik hiervoor al niet, nu helemaal niet. Maar wel kan ik nu eindelijk puur joints delen met mijn collega’s, wat met tabak een drama was. Op zich kon ik nog wel met Rens meeroken, maar van Derrick zijn voormalige joints met Javaanse Jongens werd ik gewoon duizelig. Een keer heb ik het geprobeerd op kantoor toen ik net aankwam in de middag. Ik was er gewoon niet goed van voor anderhalf uur.

Economisch denken blowers dan ook dat het niet verstandig is om puur te gaan roken, maar eerlijk gezegd gaf ik meer geld uit aan tabak dan aan wiet. Nu rook ik nog hooguit twee puur joints op een dag, tenzij ik in een sociale setting buiten de deur te vinden ben. Hiervoor rookte ik misschien 5 of 6 joints met tabak op een dag.

Ook gestopt met koffie drinken

Verder ben ik overigens ook gestopt met koffie nu ik toch bezig was, helemaal naar aanleiding van het verhaal van Michael Pollan in The Guardian. Het hielp wel dat ik al bijna gestopt was met koffie drinken.

We zullen het puur roken (en verdampen) op de agenda blijven houden door erover te blijven praten en te publiceren in ieder geval. Hopelijk weten we meer mensen te inspireren om de juiste keuze te maken.