Vaporizer review: Grenco Science G Pen Dash review

Nieuwe review van de extreem kleine Grenco Science G Pen Dash wiet vaporizer. Klein maar fijn?

0
G Pen Dash wiet vaporizer review verdamper
De G Pen Dash vaporizer.
- Advertentie -

Met een beetje mazzel kwam de G Pen Dash van Grenco Science in mijn handen. Omdat ik nu eenmaal een rijke ervaring heb met het reviewen van vaporizers, besloot ik ook de Dash aan een review te onderwerpen.

Grenco Science G Pen Dash review

Grenco Science is al een aantal jaren een van de vaporizer fabrikanten. In Nederland is de importeur ervan Greenlane. G Pen heeft nog een paar nét goedkopere verdampers, maar je kunt deze Dash wel zien als een instapmodel. Het is ook een van de kleinste vaporizers voor losse wiet toppen die ik ooit in mijn handen heb gehad.

In de doos van de G Pen Dash

 • 1x G Pen Dash vaporizer
 • 1x G Pen met sleutelhanger
 • 1x USB-oplaadkabel
G Pen Dash wiet vaporizer inhoud doos
De inhoud van de doos van de G Pen Dash.

Specificaties

Geschikt voor:Losse wiet
Manier van inhalatie:Direct
Instelbare temperatuur:Ja (3 standen)
Verwarmingstechniek:Conductie
Schakelt automatisch uit:Ja
Opwarmtijd:10-30 seconden
Merk:Grenco Science (G Pen)
Batterij:950 mAh

Voorbereiden voor eerste keer gebruik

Net zoals bij andere vaporizer met een batterij, zal de Dash eerst opgeladen moeten worden. Dat doe je door de bijgeleverde USB kabel in je computer te steken en het andere uiteinde in de onderkant van de Dash. Er zal een rode led op de voorkant van de Dash gaan knipperen, waarna naarmate de batterij zich vult ook de andere rode lichtjes zullen gaan knipperen. Wanneer de lichtjes stoppen met knipperen is de batterij van de Dash opgeladen. Volgens de fabrikant duurt het tussen 1 en 3 uur om volledig op te laden.

Gebruik

De G Pen Dash werkt uitsluitend met losse wiet toppen waarmee je bekend bent als je wel eens in de coffeeshop bent geweest. Voor hasj en/of hasjolie is de Dash ongeschikt. Alhoewel je wel net zoals andere vaporizers eerst wat wiet kunt verdampen, om daarna op de verdampte wiet wat hasj of olie te leggen. Voorzichtigheid is hierbij wel geboden. Je wilt dat de verdampte wiet in dat geval voorkomt dat er olie de vaporizer in kruipt en het daarmee kapot maakt. De vaporizer maak je vrij simpel open door aan het mondstuk te trekken, waarna een kleine verhittingskamer tevoorschijn komt.

G Pen Dash wiet vaporizer verhittingskamer
De verhittingskamer van de G Pen Dash.

Door vijf keer te drukken op de enige knop op het apparaat, zal de Dash aangaan. Daarna gaat het apparaat uit zichzelf opwarmen. Druk je nogmaals drie keer wanneer de Dash al aan staat, kan je de temperatuur veranderen. Als de Dash is opgewarmt, zal het apparaat een kleine trilling geven. De drie standen zijn als volgt:

 1. Blauw: 190 ºC
 2. Groen: 205 ºC
 3. Rood: 220 ºC

In principe is de eerste stand al voldoende. Maar wil je echt veel damp (wolken) creeëren, zul je de temperatuur moeten verhogen naar de tweede of de derde stand. Daarmee gaat je wiet wel sneller op. Als je damp minder wordt na een of meerdere trekjes, kan je de Dash uitzetten. Door tweemaal te drukken op de knop zet je de vaporizer uit. Daarna kan je het bijgeleverde stokje (de sleutelhanger) gebruiken om even te roeren in de kamer.

Over het algemeen kan je stellen dat lagere temperaturen beter zijn voor medicinaal gebruik, terwijl hogere temperaturen beter zijn voor recreatief gebruik. Dat zie je ook terug hieronder in de opsomming van cannabinoïden die vrij komen bij bepaalde temperaturen.

Cannabinöiden komen vrij bij de volgende temperaturen:

 • THC: 157 °C
 • THCa: 104 °C
 • THCv: 220°C
 • CBD: 180°C
 • CBDa: 120°C
 • CBC: 220 ° C
 • CBG: 52 ° C
 • CBN: 185 ° C

Batterij

Met de kleinde ingebouwde batterij van 950 mAh kan je volgens de fabrikant 8-10 sessies doen, mits de vaporizer volledig is opgeladen. Grote nadeel is dat de batterij niet te vervangen is. Dat zorgt ervoor dat je niet onderweg van batterij kan verwisselen en dan lekker door kan dampen. Maar het zorgt er ook voor dat het de levensduur van het apparaat flink vermindert, wat slecht is voor de duurzaamheid (en daarmee de planeet).

Draagbaarheid 

Grootste voordeel aan de G Pen Dash is wel het formaat. Het is werkelijk zoals ik al eerder schreef denk ik de kleinste wiet vaporizer die ik ooit in mijn handen heb gehad. Als dat een van je belangrijkste criteria is in de zoektocht naar een nieuwe vaporizer, dan is de Dash misschien iets voor jou.

Voordelen:

 • Klein
 • Goedkoop
 • Simpel in gebruik

Nadelen

 • Mondstuk kan heet worden na langer gebruik (of de hogere temperatuur)
 • Batterij kan niet worden vervangen

Conclusie

De G Pen Dash is niet de beste vaporizer die ik ooit in mijn handen heb gehad. Wel is het misschien wel de kleinste wiet vaporizer die de revue is gepasseerd. En de vaporizer is lekker goedkoop. Verder is het alleen jammer dat de batterij niet te vervangen is. Dat had flink in punten gescheeld in deze vaporizer. De vaporizer is vooral een goed instapmodel voor iemand wiens criteria vooral de grootte zijn en de prijs. Een beetje het tegenovergestelde van de Crafty+ zeg maar.

De G Pen Dash is te koop voor een schamele 75 euro bij VapoShop, of in andere uitvoeringen voor een paar euro meer.

REVIEW OVERZICHT
Gebruiksvriendelijkheid
8
Duurzaamheid
5
Prijs
9
Batterij
5
Vorige artikelThe Valens Company nu op de NASDAQ onder ticker NASDAQ:VLNS
Volgende artikelColumn: De zorgen over hasj in het wietexperiment zijn onterecht
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl én hennepindustrie.nl, is mede-oprichter van de Cannabis Industrie Awards en de HomeGrown Cup, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016 waarmee hij ook Cannabis Bevrijdingsdag in goede banen hielp leiden. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
g-pen-dash-review-vaporizer-wiet-verdamperDe G-Pen Dash van Grenco Science kan een goed instapmodel zijn om te beginnen met verdampen. De Dash is lekker goedkoop en vooral heel klein.