Geen overlast coffeeshop Hoensbroek, start wietproef op 16 september in Heerlen en Maastricht

De coffeeshop geeft geen noemenswaardige overlast en ook werd duidelijk wanneer de wietproef van start gaat in de gemeente.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De gemeente Heerlen heeft gereageerd op bezorgdheid vanuit de gemeenteraad over mogelijke overlast bij de coffeeshop aan de Akerstraat-Noord. Volgens burgemeester Roel Wever veroorzaakt de coffeeshop geen noemenswaardige problemen. De meldingen die zijn binnengekomen betreffen voornamelijk algemene overlast in het gebied, niet specifiek gerelateerd aan de coffeeshop. Ook werd duidelijk wanneer de wietproef van start gaat in de gemeente.

Burgemeester Wever weerlegt bezorgdheid van gemeenteraad

Burgemeester Wever concludeert dat er geen noodzaak is om in te grijpen of de coffeeshop te verplaatsen, aangezien er geen aanzienlijke overlast wordt veroorzaakt.

Ondanks de zorgen van sommige fracties in de gemeenteraad blijft de coffeeshop aan de Akerstraat-Noord open en zal het wietexperiment in Heerlen en Maastricht doorgaan zoals gepland.

Wietexperiment in Heerlen en Maastricht gaat van start ondanks vertraging

Want de Limburger schrijft ook dat het Experiment gesloten coffeeshopketen van start zal gaan op 16 september in Heerlen en Maastricht.

Dat terwijl eerder dit jaar werd aangekondigd dat de start van de overgangsfase al op 17 juni van start zou gaan. Maar in Limburg zou dat dus drie maanden later zijn. Waarom precies is op dit moment van schrijven niet duidelijk.