Gratis webinars door International Association for Cannabinoid Medicines (IACM)

Met onder andere Ethan Russo en Manuel Guzman.

0
webinars International Association for Cannabinoid Medicines (IACM)
- Advertentie -

Deze week start de International Association for Cannabinoid Medicines (IACM) met gratis webinars over medicinale cannabis. De eerste is morgen, donderdag 15 oktober.

International Association for Cannabinoid Medicines (IACM) webinars met onder andere Ethan Russo en Manuel Guzman

Alle webinars worden gehouden in het Engels met ondertitels in het Duits, Frans, Spaans en Portugees

De start van de IACM-webinarserie was eerder uitgesteld van 8 oktober naar 15 oktober. Alle webinars beginnen om 17:00. Het jubileumevenement op 5 november, waar ze de 90ste verjaardag van Professor Mechoulam en de 20ste verjaardag van de IACM vieren, begint om 17.00 uur CET. Alle webinars worden gehouden in het Engels met ondertitels in het Duits, Frans, Spaans en Portugees. Alleen de webinarserie zal daarna online beschikbaar zijn als on-demand opnames van oktober 2020 tot maart 2021 op de website van de host ‘Congrex’ .

Het eerste webinar op 15 oktober 2020 om 18:00 uur (CEST) wordt gepresenteerd door professor Roger Pertwee getiteld “Potentiële therapeutische toepassingen van bepaalde van cannabis afgeleide en synthetische cannabinoïden onthuld door hun farmacologische eigenschappen” en zal de volgende vragen beantwoorden:

  • Welke goedgekeurde cannabinoïde medicijnen zijn er al ontwikkeld?
  • Zijn er plantaardige cannabinoïden (fytocannabinoïden) met farmacologische eigenschappen, waarvoor potentiële therapeutische toepassingen zijn geïdentificeerd?
  • Zijn er synthetische cannabinoïden met farmacologische eigenschappen waarvoor potentiële therapeutische toepassingen zijn geïdentificeerd?
  • Wat is het endocannabinoïde systeem en hoe kan het worden gericht om therapeutisch gunstige effecten te genereren?
  • Zijn er momenteel onvervulde behoeften die moeten worden aangepakt om de ontdekking / ontwikkeling van belangrijke nieuwe cannabinoïde geneesmiddelen te bevorderen?
  • Zijn er belangrijke bronnen met bekende informatie over de farmacologie en / of therapeutisch potentieel van fytocannabinoïden en / of synthetische cannabinoïden?

De volgende webinar op 22 oktober door Donald Abrams en Manuel Guzman zal het onderwerp “Cannabis bij kanker” behandelen, op 29 oktober gevolgd door Ethan Russo met “Planten en het endocannabinoïde systeem“.

Het volledige programma is als volgt:

webinars International Association for Cannabinoid Medicines (IACM)

Je kunt je hier gratis registreren voor alle evenementen.