Na sluiting Xpresso, krijgt Zwijndrecht toch een nieuwe coffeeshop

De burgemeester en de gemeenteraad gaan op zoek naar een exploitant voor een nieuwe coffeeshop in Zwijndrecht. Daar is nu tijdelijk geen coffeeshop.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Goed nieuws voor de inwoners van de regio Zwijndrecht. Nadat eerder de enige coffeeshop stichting coffeeshop Xpresso was gesloten, was er geen een coffeeshop meer over in de regio. De burgemeester zag een nieuwe coffeeshop niet zitten, maar ging nu toch overstag na aandringen van de gemeenteraad meldt het AD gisteren.

Update, 10 mei: Coffeeshop De Ambassade geopend in Zwijndrecht op plek Xpresso

Update, 7 april: Zwijndrecht heeft waarschijnlijk vanaf 1 mei weer een coffeeshop

Na Xpresso was er geen coffeeshop meer over in Zwijndrecht

Xpresso was de enige coffeeshop in de regio sinds 2002 en werd in november 2019 gesloten op last van de burgemeester. Op het moment dat de directeur met pensioen zou gaan, trof zijn opvolger ‘grootschalige fraude’ aan. Wat er precies is gebeurd en hoe het is gegaan weten ook wij niet, ondanks dat we zelf goede ervaringen hadden met de directeur in kwestie en er ook een keer zijn geweest.

“Op het Raadhuisplein staan ‘s nachts auto’s met mensen, die daar niet komen om ons mooie gemeentehuis te bewonderen”

Sindsdien neemt de straathandel toe, laat Fred Loos van de lokale partij ABZ weten tegen het AD: “Op het Raadhuisplein staan ‘s nachts auto’s met mensen, die daar niet komen om ons mooie gemeentehuis te bewonderen.”

Ook ging juist een deel van de opbrengsten van de coffeeshop Xpresso naar voorlichting en preventie van gebruik door minderjarigen, die toch al niet de coffeeshop binnen mochten. Inmiddels zien ze in Zwijndrecht een toename in het gebruik van cannabis door minderjarigen.

Betere argumenten voor een coffeeshop kun je bijna niet krijgen.

Burgemeester en gemeenteraad gaan op zoek naar nieuwe exploitant

Volgens het AD gaat de burgemeester met de gemeenteraad nu op zoek naar de juiste exploitant. Om te voorkomen dat een commerciële partij aanspraak maakt op coffeeshop vergunning, verlengt de gemeente de vergunningstop die zou aflopen op 14 december nog een keer. Het zal dus nog even duren voordat er een oplossing komt in Zwijndrecht, maar er wordt aan gewerkt.

Update 15 oktober: Dimitri Breeuwer (luister hier onze Cannabis Industrie Podcast met hem terug) heeft zich gemeld.