Vijf wietproef aspiranten met locatie in gemeente Heerhugowaard

Er zouden vijf plannen voor een locatie voor het experiment gesloten coffeeshopketen zijn ingediend voor een totaal van acht locaties

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -

Er bestaat een aardige kans dat er een legale wietexperiment kwekerij in de gemeente Heerhugowaard komt. Meerdere aspiranten zien het wel zitten om een kwekerij te beginnen in Heerhugowaard, liet Noord-Holland Nieuws gisteren weten.

In totaal acht locaties in Heerhugowaard van vijf wietproef aspiranten

Er zouden vijf plannen voor een locatie voor het experiment gesloten coffeeshopketen zijn ingediend voor een totaal van acht locaties. Deze zouden allen in het kassengebied Alton in Heerhugowaard liggen.

Afgelopen vrijdag 27 november kregen de initiatieven die een aanvraag hadden ingediend te horen of ze door waren naar de loting. De loting werd vrijdag aangekondigd voor morgen, 3 december.

Loting mogelijk uitgesteld

Toch kan het nog zomaar gebeuren dat de loting wordt uitgesteld.

Gisteren werd bekend dat de afgewezen wietproef aspirant Project C vandaag, 2 december, met een kort geding tegen de Staat der Nederlanden probeert om de wietproef loting van morgen, 3 december, uit te stellen.

Ook van een tweede afgewezen aspirant, Canbuiten, is bekend dankzij het Brabants Dagblad dat ze een kort geding hebben aangespannen.