Huurcontract Tilburgse coffeeshop Caza opgezegd, ondernemer in hoger beroep

De pandeigenaar van coffeeshop Caza in Tilburg heeft besloten het huurcontract te ontbinden. De rechter ging akkoord, de ondernemer gaat nu in hoger beroep.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Coffeeshop Caza in Tilburg is sinds maart 2022 maar liefst acht keer het doelwit geweest van verschillende aanslagen, waaronder beschietingen en brandbommen. Deze incidenten vonden altijd plaats in de avond en nacht. Ondanks de veiligheidsmaatregelen die de eigenaar heeft moeten nemen, zoals beveiliging en camera’s, blijven de problemen zich opstapelen. De kosten voor deze extra maatregelen bedragen inmiddels 120.000 euro, wat een zware financiële last vormt voor de coffeeshophouder.

Huurcontract ontbonden door pandeigenaar

De pandeigenaar van het pand aan de Gasthuisring heeft inmiddels besloten het huurcontract met de coffeeshophouder te ontbinden.

De aanleiding hiervoor was de reeks explosies en aanslagen op het pand. Deze ontbinding is inmiddels goedgekeurd door de rechter, waardoor de eigenaar van Caza zijn zaak moet ontruimen.

De coffeeshophouder is echter in hoger beroep gegaan tegen deze beslissing, waardoor de zaak voorlopig nog open mag blijven. Het hoger beroep rond het huurcontract wordt eind dit jaar verwacht.

Vragen blijven onbeantwoord

Hoewel de politie drie tieners heeft opgepakt in verband met de aanslagen, blijven er nog veel vragen onbeantwoord. De coffeeshopondernemer blijft volhouden dat de pandeigenaar achter de aanslagen zit, maar tot op heden is hier geen hard bewijs voor gevonden. De advocaat van Caza noemde het ‘vreselijke afpersmethodieken’ en benadrukte dat je niet moet toegeven aan een agressor om deze zijn zin niet te geven. De gemeente Tilburg blijft vooral bezorgd over de veiligheid van de buurtbewoners en voorbijgangers in de straat.

De reeks aanslagen op Coffeeshop Caza is uitzonderlijk, zelfs op landelijke schaal. Het is zeldzaam dat hetzelfde pand steeds opnieuw doelwit is van dergelijke gewelddadige incidenten. De zaak blijft voorlopig complex en onzeker, met de toekomst van de coffeeshop aan de Gasthuisring die nog steeds op het spel staat.