Gevolg inval Kulu Trading: aangeraden om assortiment tijdelijk aan te passen

Een andere groothandel heeft zijn assortiment aangepast en roept andere verkopers op om hetzelfde te doen

0
gripzakjes cannabis wiet kulu trading groothandel inval
- Advertentie -
Dutch Passion

Eerder deze week berichtten we al over een grote inval bij groothandel in rookbenodigdheden Kulu Trading. Vanuit Kulu Trading hebben we vooralsnog niets vernomen, maar wel van een andere groothandel die direct zijn assortiment heeft aangepast en andere verkopers aanraad hetzelfde te doen.

Andere groothandel McSmart past assortiment aan en raad aan assortiment aan te passen

In een bericht op de website van Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod is te lezen dat een andere groothandel, McSmart, gripzakjes, vetvrij-papier en handpersen (tijdelijk) niet meer in het assortiment zal aanbieden. Gripzakjes zijn de bekende plastic zakjes waar je wiet uit de coffeshop meestal in zit (zie foto bovenaan dit artikel). Het vetvrije papier wordt soms gebruikt bij erg plakkerige hasj. Terwijl met handpersen op een heel eenvoudige manier hasj kan worden geperst kan worden uit ‘kief’, oftewel losse trichomen waar de THC in zit.

Daar bovenop werd gemeld dat:

Het bezit en de verkoop van bovengenoemde artikelen is niet verboden, maar toch zijn wij genoodzaakt om deze beslissing te nemen. Dit omdat wij graag het zekere voor het onzekere nemen inzake de interpretatie van het wetsartikel ‘13b van de Opiumwet’ en de aanpassing hiervan in januari 2019.

Wij gaan er van uit dat we met de bovengenoemde aanpassing van het assortiment opereren binnen de grenzen van de wet, voor zover deze nu overtreden zouden worden. Als de wetgever op enig moment duidelijkheid verschaft over wat exact wel en wat niet mogelijk is kunnen we tegen die tijd de verkoop wellicht weer oppakken.

We adviseren ook jullie om verstandig om te gaan met de verkoop van de producten die je in het assortiment hebt.

Oproep aan wetgever: verschaf duidelijkheid

De oproep aan de wetgever om meer duidelijkheid te verschaffen, zou inderdaad erg fijn zijn voor de branche.

Anderzijds is dit natuurlijk het gevolg van een gedoogbeleid wat al in zo veel stukken is gevallen (growshopwet, speekseltest, wietpas) en nog steeds met lijm aan elkaar wordt gehouden.

Ja er komt een wietproef aan, maar dit zal voor dit deel van de branche weinig invloed hebben. In ieder geval wetgeving technisch.