Coffeeshopbond PCN: samenwerken doet er toe!

"Om een vuist te kunnen maken naar overheden, wetenschap en de journalistiek is samenwerking binnen de coffeeshopbranche van het grootste belang."

0
- Advertentie -

De plotselinge corona crisis zorgde ervoor dat we allemaal een heel vreemd jaar doormaken. Dit jaar gebeurde ook wat hiervoor onmogelijk werd geacht. Voor het eerst sinds dat we coffeeshops hebben in Nederland moesten alle coffeeshops dicht op 15 maart.

Coffeeshops dicht, coffeeshops open voor afhaal, coffeeshops weer open

De lange rijen voor de coffeeshops gingen heel de wereld over. Het duurde dan ook niet lang voor de overheid met een tussenoplossing kwam: coffeeshops mogen terug open voor afhalen. Coffeeshops zijn zoals ze in het Engels mooi weten te zeggen ‘essential businesses’.

Het zou uiteindelijk nog duren tot 1 juli wanneer de coffeeshops weer open mochten voor gasten om te zitten. Maar in de tussentijd werd het aangescherpte rookverbod ingevoerd, wat concreet betekent dat je geen joint met tabak meer mag roken in een coffeeshop. Wel puur, want wiet valt niet onder de tabakswet. Velen kiezen ervoor om nog steeds geen gasten toe te laten in de shop om daar te blijven zitten.

Word lid van PCN

Reden voor Steven Kompier om de bovenstaande video voor coffeeshopbond PCN te produceren, waarin de nadruk wordt gelegd op samenwerken. Werken we immers niet samen, dan worden er beslissingen gemaakt zonder ons daarin te betrekken. Uit de video beschrijving:

Coffeeshops hebben bestaansrecht en moeten een normale rechtspositie hebben. Om een vuist te kunnen maken naar overheden, wetenschap en de journalistiek is samenwerking binnen de coffeeshopbranche van het grootste belang.

Werkgroep X

Sinds kort is er ook een werkgroep onstaan met bijbehorende website (werkgroepx.net), Twitteraccount (@werkgroepx) en Instagramaccount (@werkgroepx)

Kartrekker is Gerrit Jan ten Bloemendal, die eerder op de Cannabis Industrie Podcast te gast was. Ook schreef hij een column voor ons over de Cannabis Kieswijzer.

Bekijk de video hierboven en ben je nog niet lid? Ga daarvoor naar de PCN website platformcannabis.nl