66% van de Amerikaanse volwassenen voor federale legalisatie van cannabis

En 50% van de Amerikaanse volwassenen heeft met cannabis geëxperimenteerd.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis
- Advertentie -

We staan aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen van aanstaande dinsdag 3 november. Daar wordt naast de president, in vier staten ook over de legalisatie van cannabis gestemt. In een van die vier wordt ook gestemt over de legalisatie van medicinale cannabis, terwijl in een andere staat ook apart gestemt wordt over medicinale cannabis. New Frontier Data, de autoriteit op het gebied van data, analyse en business intelligence over de wereldwijde cannabisindustrie, maakte gisteren bekend in zijn nieuwe publicatie US Election Special Report 2020: Shifting Cannabis Sentiment & Consumption bekend dat 66% van de Amerikaanse volwassenen voor federale legalisatie van cannabis is.

66% van de Amerikaanse volwassenen voor federale legalisatie van cannabis De publicatie is gemaakt in samenwerking met het wereldwijde advocatenkantoor Dentons en het internationale bedrijfsadviesbureau FTI Consulting.

De publicatie bouwt voort op een onderzoek van 5.000 huidige en potentiële cannabisgebruikers in de VS en geeft in één oogopslag een alomvattend overzicht van de huidige politieke neigingen van Amerikaanse kiezers en prioriteitskwesties die van invloed zijn op aanstaande verkiezingen en de Noord-Amerikaanse cannabisindustrie.

Stemmen in Amerika over legalisatie van cannabis op 3 november

“Als alle ballot initiatives voor het legaliseren van cannabis op 3 november worden aangenomen, zullen er meer Amerikanen verblijven in staten waar cannabis voor volwassenen legaal is dan in staten waar cannabis volledig illegaal blijft”, zei Giadha A. DeCarcer in het persbericht, oprichter en CEO van New Frontier Data. “Deze uitbreiding zou nieuwe en bestaande consumenten zekerheid en vertrouwen bieden bij het gemakkelijk verkrijgen van cannabisproducten, en is een gigantische stap voorwaarts in het legitimeren van een snelgroeiende industrie terwijl deze zich op de reguliere markt begeeft.”

Na 3 november wonen meer Amerikanen in staten waar het legaal is, dan illegaal

“2020 is nog steeds een belangrijk jaar voor initiatieven over de legalisatie van cannabis”, zegt Eric Berlin in het persbericht, een vooraanstaande cannabisadvocaat die helpt bij het leiden van de wereldwijde en Amerikaanse cannabisgroepen bij Dentons. “Hoewel je niet via de post kan stemmen voor deze cannabis legalisatie initiatieven van verschillende staten, verwachten we toch dat verschillende staten cannabis bij de komende verkiezingen verder zullen legaliseren, waaronder New Jersey en Arizona die het gebruik door volwassenen zullen legaliseren.”

Andere belangrijke bevindingen uit het rapport zijn:

  • 50% van de potentiële consumenten in illegale en medicinale staten zei dat ze cannabis zouden proberen als het gebruik door volwassenen in hun staat werd gelegaliseerd.
    Cannabisconsumenten zijn verdeeld over politieke partijen, waarbij ongeveer 40% zich identificeert als democraten en 30% als republikeinen.
  • 53% van de cannabisgebruikers is van plan op Biden / Harris te stemmen, terwijl 32% op Trump / Pence wil stemmen.
  • Bijna 50% van de consumenten in de leeftijd van 18-54 jaar zegt dat de legalisatie van cannabis een “zeer” of “uiterst” belangrijke stemkwestie is.
  • 36% van de consumenten beschouwt cannabislegalisatie als een van de vijf belangrijkste kwesties die bepalen hoe ze zullen stemmen.
  • Bijna 50% van de consumenten op illegale markten noemt legalisatie van cannabis als een van de vijf belangrijkste stemkwesties.

“De legalisatie van cannabis zou wel eens baat kunnen hebben bij COVID als bij de verkiezingen van 2020”, aldus Elaine Carey in het persbericht, medeleider van de Cannabis-praktijk van FTI Consulting. “Elke vorm van pro-cannabismomentum en een partijverschuiving is echter nog steeds enigszins afhankelijk van de uitkomst van bepaalde belangrijke senaatsraces.”

De kans is in ieder geval groot. Immers, grote donateurs tegen cannabis legalisatie in VS blijven achterwege in 2020. In Nederland is overigens 70% voor (onderzoek uit 2015) de legalisering van cannabis.