Luxemburgse delegatie tijdens Duitse hoorzittingen hint op wietexperiment

Luxemburg lijkt op weg naar een wietexperiment vergelijkbaar met Nederland, nadat eerst de thuisteelt is gereguleerd en gelegaliseerd.

0
luxemburg legalisering cannabis (1)
- Advertentie -

Eind juni vonden de vijf hoorzittingen met experts in Duitsland plaats over de legalisering van cannabis, waarvan de laatste met internationale experts. Een van die experts was overigens André Knottnerus uit Nederland, voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie Experiment gesloten coffeeshopketen. Maar er was ook een presentatie door een afgevaardigde uit Luxemburg. De oplettende kijker zag daar dat Luxemburg op weg lijkt naar een wietexperiment, vergelijkbaar met Nederland.

Update, 28 juni 2023: Luxemburg legaliseert cannabis als eerste in Benelux, tweede in Europese Unie

Luxemburg op weg naar een wietexperiment vergelijkbaar met Nederland, nadat thuisteelt is gelegaliseerd

In een Tweet merkte Alfredo Pascual het volgende op:

Vrij vertaald:

Interessant wat de spreker uit Luxemburg zojuist heeft gepresenteerd tijdens de internationale hoorzitting van de Duitse commissaris voor drugs en verslaving over cannabis legalisatie. Luxemburg formuleert haar legaliseringsplannen nu als een beperkt experiment, net als in Nederland. Een nieuwe wijziging van plannen.

Luxemburg wietexperiment legalisering cannabis toeleveringsketen regulering
Foto via Alfredo Pascual op Twitter.

Als we inzoomen op de afbeelding bij de Tweet en het vertalen van het Duits in het Nederlands, staat er in de slide te lezen:

Derde fase: experimentele aanpak geïnspireerd door Nederlandse gecontroleerde toeleveringsketen voor cannabis

    • Benader mechanisch karakter;
    • Tijdslimiet;
    • Het meest geschikt om de gewenste doelen te bereiken.

Tweede Europees land (na Malta) dat een nationaal gereguleerde en gecontroleerde toeleveringsketen op het hele nationale grondgebied zal opzetten.

Die informatie sluit aan op wat de minister van justitie recentelijk aangaf, namelijk toch méér te willen en ook cannabis volledig te reguleren zodat ook mensen die niet zelf willen kweken, toch aan legale cannabis kunnen komen. Deze maand zal dan ook, als die niet al heeft plaatsgevonden, een meeting met gelijkgestemde landen plaatsvinden in Luxemburg.

Anders dan in Nederland, wil Luxemburg echter eerst de thuisteelt legaliseren. Een voorbeeld dat Nederland al lang had moeten volgen.

Dat terwijl in Zürich in de herfst van dit jaar als eerste Europese land een dergelijk experiment het licht zal zien.

Cannabis Industrie Awards 2023