Er komt waarschijnlijk dit jaar nog een derde coffeeshop in Zaanstad

Vanwege het aanstaande wietexperiment zou in de komende maanden snel duidelijkheid over de derde coffeeshop in Zaanstad moeten komen.

Mauro Picavet
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.

Sinds dat de vergunning van coffeeshop Moonlight in 2018 werd ingetrokken, is er ruimte voor een derde coffeeshop in de gemeente Zaanstad (156.907 inwoners). Maar zover is het nog steeds niet. Wel was er nieuws deze week, want de raad nam een motie aan waarin om een coffeeshop in Zaanstad-Noord werd gevraagd.

Meerdere argumenten tegen

B&W (Burgemeester & Wethouders) liet in een reactie volgens De Orkaan (Zaans Nieuws) weten dat het toch niet gaat lukken. Zaanstad is namelijk een van de 10 gemeenten waar het Experiment Gesloten Coffeeshopketen gaat plaatsvinden en ze weten niet hoe ze daar een coffeeshop in moeten passen. Terwijl dat volgens ons toch juist dingen vergemakkelijkt, zeker als je de coffeeshop pas opent wanneer de cannabis van het wietexperiment beschikbaar is. Dat zou de zaken voor de uitbater alleen maar moeten vergemakkelijken.

volgens B&W [moet] de coffeeshop juist al operationeel zijn voordat de wietproef van start is gegaan

Maar blijkbaar moet volgens B&W de coffeeshop juist al operationeel zijn voordat de wietproef van start is gegaan.

Verder moet er ook een draagvlakonderzoek komen, wat minstens zes maanden en 20.000 euro zou moeten kosten. Zaanstad vreest voor rechtszaken van ondernemers die in Zaandam dan geen coffeeshop mogen beginnen. Interessante invalshoek, wetende dat er veel cannabis-gerelateerde rechtszaken, coffeeshop rechtszaken en zelfs een kort geding van niet ingelote wietexperiment kwekers 7 januari plaats gaat vinden. Die argumenten zijn dus nog wel gegronde redenen.

Een ander argument is dat het horecateam van de politie dan ook in Zaanstad-Noord moet gaan controleren, terwijl die vooral in Zaanstad zelf aan het werk zijn. Een beetje een loos argument dus.

Locaties zouden er genoeg zijn. De Orkaan spreekt van 15 mogelijke plekken in Wormerveer en 18 in Assendelft (waarvan een in Saendelft), maar geen opties in Krommenie.

Aankomende maanden duidelijkheid over de derde coffeeshop in Zaanstad

Vanwege het wietexperiment zou dus in de komende maanden snel duidelijk moeten worden waar de derde coffeeshop in Zaanstad gaat komen en wie de uitbater gaat zijn.

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

225VolgersVind ik leuk
656VolgersVolgen
515VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

184 ARTIKELEN0 REACTIES
25 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES