Politieinval bij edibles bedrijf in Nederhorst: vier aanhoudingen

De politie heeft vier verdachten opgepakt in Zwijndrecht en Nederhorst den Berg voor de mogelijke productie en handel in edibles.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De politie heeft op maandag 22 januari vier verdachten aangehouden in verband met een drugsonderzoek. De arrestanten, een 26-jarige vrouw en 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 35-jarige man uit Diemen en een 44-jarige man uit Voorschoten, worden verdacht van betrokkenheid bij de productie en/of handel van drugs, in dit geval cannabis edibles. De aanleiding voor het onderzoek was een melding die ‘enige tijd geleden’ binnenkwam over grote hoeveelheden snoepgoed met mogelijk drugs erin verwerkt, opgeslagen in een woning in Zwijndrecht.

Update, 13 mei 2024: het bleek (uit een artikel op de PCN website) te gaan om het bedrijf Goldfish Amsterdam.

Doorzoekingen onthullen verdacht snoepgoed en wiettoppen

Op 22 januari werden de bewoners van de Zwijndrechtse woning gearresteerd, gevolgd door een doorzoeking waarbij aanzienlijke hoeveelheden snoepgoed met vermoedelijk drugs werden ontdekt. Het in beslag genomen snoepgoed wordt momenteel getest door de forensische opsporing.

Tijdens hetzelfde onderzoek werd ook een bedrijfspand in Nederhorst den Berg betrokken. Bij de doorzoeking van dit pand werden niet alleen grote hoeveelheden koekjes en snoepjes gevonden waarin mogelijk drugs zitten, maar ook wiettoppen.

Dit leidde tot de arrestatie van een 35-jarige man uit Diemen en een 44-jarige man uit Voorschoten. Bij doorzoekingen in hun woningen werd eveneens vergelijkbaar snoepgoed aangetroffen.

Politie blijft terughoudend over exacte vondsten en samenstelling

Hoewel de politie bevestigt dat er aanzienlijke hoeveelheden verdacht snoepgoed zijn gevonden, blijven details over de exacte vondsten en de aanwezigheid van stoffen zoals THC vooralsnog achterwege. Maar daar lijkt het wel op.

Het forensisch onderzoek naar het in beslag genomen snoepgoed zal hopelijk meer licht werpen op de aard van de aangetroffen substanties en de mogelijke betrokkenheid van de verdachten bij de productie en handel van drugs.