Releaf Malta roept op tot herziening van cannabisbezit limieten in privéwoningen

De NGO Releaf Malta heeft in een recent persbericht opgeroepen tot herziening van de limieten van cannabisbezit in privéwoningen van 50 gram naar 400 gram.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

In een recent persbericht heeft Releaf Malta de onmiddellijke noodzaak benadrukt voor de autoriteiten om de ongelijkheid in de limieten aan cannabisbezit binnen privéwoningen aan te pakken, die momenteel beperkt zijn tot 50 gram. Hoewel de toestemming voor het kweken van vier planten wordt beschouwd als een vooruitstrevende maatregel, plaatst het onevenredig lage maximum voor het bezit van gedroogde wiet verantwoordelijke volwassen thuiskwekers in gevaar voor ongegronde beschuldigingen van handel en de daaruit voortvloeiende ernstige juridische gevolgen.


Pleidooi voor een wetswijziging: Verhogen van cannabisbezit limiet thuis

Releaf Malta dringt aan op een wetswijziging met betrekking tot thuisbezit, waarbij wordt voorgesteld de huidige limiet van 50 gram aan te passen naar 400 gram.

Deze voorgestelde wijziging sluit realistischer aan bij de haalbare opbrengst die mogelijk is door persoonlijke thuiskweek.

Een dergelijke kritieke wijziging is noodzakelijk om individuen te beschermen tegen onnodige juridische gevolgen en bevordert aldus een duurzaam kader gebaseerd op principes van schadebeperking.

Decriminalisering van publiek bezit: Een pleidooi voor redelijkheid

Bovendien dringt Releaf Malta er sterk bij de autoriteiten op aan om de buitengewoon lage drempel voor decriminalisering van publiek bezit te heroverwegen, momenteel vastgesteld op 7 gram, en deze te verhogen naar een meer redelijke 30 gram, vergelijkbaar met de standaardhoeveelheid in een typisch pakje tabak.

Releaf Malta doet een beroep op de overheid om de ernst van deze beperkingen te erkennen en snel wijzigingen door te voeren. De implementatie van deze essentiële veranderingen is cruciaal om een eerlijke en rechtvaardige regelgevende omgeving tot stand te brengen, waarbij verantwoorde cannabispraktijken worden bevorderd en onevenredige juridische aansprakelijkheden voor personen die hun recht uitoefenen om cannabis binnen redelijke grenzen te kweken en te bezitten, worden verminderd.

Meer informatie over de legalisatie van cannabis in Malta

Eerder deze week publiceerden we ook al dat er drie nieuwe vergunningen voor cannabis clubs zijn verleend.

En als je meer wilt weten, we publiceerden ook al het wetsvoorstel, evenals een interview en podcast met Andrew Bonello, president van de ReLeaf Malta NGO.