Spaanse subcommissie debatteert over medicinale cannabis wetgeving

In een optimistisch scenario komt er in juni een stemming in het Huis van Afgevaardigden in Spanje over medicinale cannabis wetgeving.

0
Spanje barcelona cannabis social club coffeeshop amsterdam
- Advertentie -

Ondanks dat Spanje vaak wordt aangemerkt als een van de meest liberale landen wanneer het aankomt op het gebied van cannabis, heeft het land nog altijd geen medicinale cannabis wetgeving. Mogelijk komt daar dit jaar verandering in. De subcommissie die de mogelijke regelgeving moet bestuderen, begint deze week en moet op 20 mei eindigen, bericht El Salto.

Mogelijk in juni al stemming in Huis van Afgevaardigden Spanje over medicinale cannabis wetgeving

Dinsdag 16 februari begint volgens het Spaanse Observatorium voor Medicinale Cannabis (OECM) de eerste vergadering van de subcommissie van de Gezondheids- en Consumptiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om te debatteren over een stap in de richting van legalisering van medicinale cannabis in Spanje.

“We hopen dat het werk van deze subcommissie eindigt in een regelgevende wet voor medicinale cannabis in Spanje(…)”

Volgens de informatie die al op de congreswebsite te lezen is, zou de subcommissie een rapport klaar moeten hebben om aan de regering te bezorgen op tijd om op 20 mei aan de Kamer te presenteren. Mogelijk kan er dan al in juni door de hele Kamer over worden gestemd.

“We hopen dat het werk van deze subcommissie eindigt in een regelgevende wet voor medicinale cannabis in Spanje, aangezien we worden geconfronteerd met een mensenrechtenkwestie, mensen die pijn lijden hebben het recht om uit de illegaliteit te komen”, liet Carola Pérez, voorzitter van de OECM, weten aan El Salto.

Alle partijen stemden voor de oprichting van de subcommissie, behalve VOX en PP. De partij van Casado “zegt nu dat ze het zou steunen”, legt Pérez uit tegen El Salto, maar ze eisen de voorbereiding van een white paper. “Ik wil optimistisch zijn en denken dat de PP niet meer stokken in het wiel zal steken en zal denken aan de mensen die zoveel pijn lijden”, zei Pérez.

Bredere legalisatie cannabis laat nog op zich wachten

Niet lang nadat een wetsvoorstel dat thuisteelt en clubs zou reguleren in Spanje het niet haalde in de Spaanse Senaat (216-29) vorig jaar oktober, kondigde de linkse partij Podemos, onderdeel van de coalitie, dat ze nog dezelfde maand met een wetsvoorstel zouden komen om cannabis te legaliseren.