Het synthetische THC-risico: GemmaCert heeft een oplossing

Gelukkig is er een mogelijkheid om synthetische THC aan te tonen.

0

Er zijn steeds meer meldingen dat cannabis met synthetisch THC aan coffeeshops in heel Nederland wordt geleverd. Dit vormt een ernstig bedrijfs- en gezondheidsrisico. De Meetpoint coffeeshop heeft onlangs via de sociale media over de risico’s ervan aan de bel getrokken.

GemmaCert heeft een oplossing

Gelukkig is er een mogelijkheid om synthetische THC aan te tonen. Namelijk met de GemmaCert slimme cannabisanalysator, die door professionals in meer dan dertig landen en door vele coffeeshops in Amsterdam en andere Nederlandse steden, waaronder The Bulldog, Prix d’Ami, Green House coffeeshops, Boerenjongens en Meetpoint, gebruikt wordt.

Gelukkig is er een mogelijkheid om synthetische THC aan te tonen

GemmaCert-apparaten hebben onlangs synthetische THC in cannabis in Zwitserland aangetoond. Synthetische cannabinoïden zijn menselijk gemaakte, geestverruimende chemicaliën die of op gedroogd en versnipperd plantaardig materiaal worden gesproeid zodat ze kunnen worden gerookt of als vloeistoffen worden verkocht om te worden verdampt en ingeademd via e-sigaretten en andere apparaten. Ze zijn niet veilig en kunnen een veel sterker effect op de hersenen hebben dan de natuurlijke cannabis; de uiteindelijke effecten kunnen onvoorspelbaar zijn en in sommige gevallen gevaarlijker en zelfs levensbedreigend zijn.

Enige bedrijf gespecialiseerd is in diagnostische oplossingen voor cannabis met een eigen ISO 17025 gecertificeerd analytisch laboratorium

GemmaCert is het enige bedrijf dat gespecialiseerd is in diagnostische oplossingen voor cannabis met een eigen ISO 17025 gecertificeerd analytisch laboratorium. De gepatenteerde oplossing van GemmaCert combineert Near Infrared (NIR) spectroscopie, beeldanalyse en machine leren. NIR-spectroscopie wordt in meerdere industrieën gebruikt en met name in de farmaceutische industrie. De oplossing van GemmaCert is CE-conform, TÜV Rheinland-gecertificeerd en in overeenstemming met de Duitse Farmacopee.

GemmaCert bezit ‘s werelds grootste NIR-referentie database voor cannabis

GemmaCert bezit ‘s werelds grootste NIR-referentie database voor cannabis. Duizenden bloemen afkomstig van over de hele wereld zijn er sinds 2015 door het GemmaCert-team getest. De database groeit continu. Klanten hebben meer dan 1 miljoen spectrale gegevenspunten verzameld op hun GemmaCert-apparaten.

De twee belangrijkste zaken voor een coffeeshop zijn zijn naam en het vertrouwen van zijn klanten. Synthetische THC is voor beide een bedreiging. Slimme coffeeshops zullen NIR-gebaseerde oplossingen gebruiken, zoals die van GemmaCert, om kwaliteitsmanagement te waarborgen en om ervoor te zorgen dat ze niet worden misleid om CBD te kopen die is behandeld met synthetische THC.

Cannabis Industrie Awards 2023