Uitspraak Hooggerechtshof Zuid Afrika over Cannabis Social Clubs vertraagd

Aanvankelijk zou het deze maand van start gaan, maar dat hebben ze niet gehaald.

0
Zuid Afrika Cannabis Social Clubs
- Advertentie -

Het gaat nog iets langer duren voordat het Hooggerechtshof in Zuid Afrika uitspraak gaat doen inzake Cannabis Social Clubs. Eerder kreeg The Haze Club (THC) een inval en nu probeert de club via een rechtsgang naar het Hooggerechtshof af te dwingen dat Cannabis Social Clubs een oplossing zijn voor mensen die niet zelf willen of kunnen kweken.

Door technische complicaties Cannabis Social Clubs niet voor Hooggerechtshof in Zuid Afrika in juni, waarschijnlijk september

Aanvankelijk zou het deze maand van start gaan, maar dat hebben ze niet gehaald.

“Helaas zijn we onze juni-datum verloren vanwege onvoorziene technische complicaties(…)”

“Helaas zijn we onze juni-datum verloren vanwege onvoorziene technische complicaties, waardoor we een nieuwe datum in september moeten nastreven, wat de vroegste datum is waarop alle partijen beschikbaar zijn”, vertelde Andrew MacPherson van Ward Brink Advocaten aan Cannabiz Africa op 18 juni 2021.

De rechtsgang volgt de overwinning op van wijlen Jules Stobbs en collega’s in de Trial of the Plant, waarna de wet in Zuid Afrika moest worden aangepast. En dus ging de Zuid Afrikaanse overheid aan het werk, op een vergelijkbare manier als in Mexico aan de hand is. Maar tot nog toe klopt het van geen kant. Op basis van het recht op zelfbeschikking, zijn na de decriminalisatie van cannabis in Zuid Afrika overal Cannabis Social Clubs ontstaan.

Een daarvan, The Haze Club, kreeg dus een inval en probeert dus nu via een rechtsgang naar het Hooggerechtshof af te dwingen dat Cannabis Social Clubs een oplossing zijn voor mensen die niet zelf willen of kunnen kweken.

Cannabis Social Clubs in Nederland en België?

December vorig jaar publiceerde de organisatie ENCOD Europese richtlijnen voor Cannabis Social Clubs. In Nederland zijn er inmiddels qua traditionele Cannabis Social Clubs (clubs die kweken voor de leden), niet een meer over. Zelfs in België niet meer. Wel in Spanje, waar er alleen al in Barcelona meer clubs zijn dan we in heel Nederland coffeeshops hebben.