Verkoop van recreatieve cannabis in Rhode Island van start gegaan

Zes maanden nadat de staat Rhode Island cannabis legaliseerde, is de verkoop van cannabis voor recreatieve doeleinden eerder deze maand van start gegaan.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Eerder deze maand is ook in de kleine staat van de Verenigde Staten, Rhode Island met zo’n 1,1 miljoen inwoners, de verkoop van cannabis voor recreatieve doeleinden van start gegaan.

In mei eerder dit jaar legaliseerde Rhode Island namelijk destijds als 19e Amerikaanse staat cannabis voor recreatieve doeleinden. Inmiddels zijn daar Maryland en ook Missouri bijgekomen, wat het totaal op 21 Amerikaanse staten brengt waar cannabis voor recreatieve doeleinden legaal is. Daarbij zijn overigens niet Washington D.C. en het eiland Guam inbegrepen, waar cannabis ook voor die doeleinden legaal is.

In een persbericht dat eerder deze maand door het kantoor van de gouverneur is uitgegeven, staat dat vijf exploitanten een vergunning hebben gekregen om cannabisproducten te leveren aan zowel patiënten als volwassenen.

Zes maanden na de legalisatie van cannabis in Rhode Island is de verkoop van legale wiet al van start gegaan

“Deze mijlpaal is het resultaat van een zorgvuldig uitgevoerd proces om ervoor te zorgen dat de toetreding van onze staat tot deze opkomende markt op een veilige, gecontroleerde en rechtvaardige manier gebeurde”, aldus gouverneur Dan McKee in het persbericht. “Het is ook een overwinning voor onze economie over de gehele staat en onze sterke, lokaal gevestigde toeleveringsketen voor cannabis, die naast onze erkende medicinale cannabis winkels bestaat uit bijna 70 erkende telers, verwerkers en fabrikanten. Tot slot bedank ik de leiding van de Algemene Vergadering voor het aannemen van dit praktische implementatiekader in de Rhode Island Cannabis Act en ik kijk ernaar uit om samen verder te werken aan deze kwestie.”

“(…)trots om de verkoop voor gebruik door volwassenen in Rhode Island te lanceren, slechts zes maanden nadat de cannabiswet in wet was ondertekend(…)”

“We waren tevreden met de kwaliteit en volledigheid van de aanvragen die we ontvingen van de compassiecentra van de staat, en we zijn trots om de verkoop voor gebruik door volwassenen in Rhode Island te lanceren, slechts zes maanden nadat de cannabiswet in wet was ondertekend, wat de snelste implementatieperiode in het noordoosten markeert”, zei Matt Santacroce in het persbericht, adjunct-adjunct-directeur van het Rhode Island Department of Business Regulation. “We kijken ernaar uit om te blijven samenwerken met de cannabisindusrie van de staat om ervoor te zorgen dat deze kritieke economische sector schaalt in overeenstemming met de regels en voorschriften die zijn opgesteld door regelgevers van de staat.”

“Een robuuste, bovengrondse retail-cannabismarkt is nodig om de ongereguleerde markt te verstoren en ervoor te zorgen dat consumenten voldoende toegang hebben tot in het laboratorium geteste producten van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen”, zei NORML’s adjunct-directeur Paul Armentano in een reactie.

Hij voegde eraan toe: “Snel handelen om legale toegang te bieden aan volwassenen zal de overgang van consumenten van de niet-gereguleerde naar de gereguleerde markt verder versnellen.”

Jax James, NORML’s State Policy Manager, voegde eraan toe: “Deze nieuwe wet zal werken om fouten uit het verleden recht te zetten en tegelijkertijd Rhode Island vooruit te helpen naar een betere en welvarende toekomst.”

In de eerste week werd er overigens voor 1,6 miljoen dollar aan cannabis verkocht.