Wietexperiment Basel vertraagt door pesticiden gevonden op de wiet

De vertraging kan enkele weken of zelfs maanden duren.

0
Zwitserland legalisering regulering cannabis experiment meerderheid peiling
- Advertentie -

Het ‘wietexperiment’ in de Zwitserse stad Basel heeft vertraging opgelopen omdat er sporen van pesticiden werden gevonden in sommige van de zogenaamd biologische planten.

Pesticiden gooien roet in lancering wietexperiment in Basel

De gezondheidsafdeling van Basel zei vrijdag dat de vertraging enkele weken of zelfs maanden kan duren, omdat producten nu opnieuw moeten worden geanalyseerd door een onafhankelijke instantie.

Zes producten, waarvan vier soorten cannabis toppen en twee soorten hasj, zouden vanaf volgende week in negen apotheken in de verkoop gaan. Prijzen zouden vergelijkbaar moeten zijn als op de zwarte markt.

Het Federaal Bureau voor Volksgezondheid keurde het proefproject in april goed als onderdeel van een project van de Universiteit van Basel, haar psychiatrische klinieken en de kantonnale gezondheidsdienst.

Het is bedoeld om de effecten van nieuwe regelgeving op het recreatief gebruik van cannabis te helpen evalueren en uiteindelijk de verspreiding op de zwarte markt tegen te gaan.

Zwitserland op koers naar volledige legalisering van cannabis

In september vorig jaar liet de federale regering weten dat het de regels omtrent medicinale cannabis wil versoepelen en het verbod wil opheffen. Nog beter nieuws kwam in oktober vorig jaar, toen de commissie Sociale Zekerheid en Gezondheid van de Raad van Staten beveelde dat Zwitserland cannabis moet legaliseren. Eerder ging al de volksgezondheidscommissie van de Nationale Raad in Zwitserland akkoord. De regering moet nu een wetsvoorstel gaan maken, maar heeft besloten eerst te experimenteren.

Cannabis Industrie Awards 2023