1000ste artikel en 1 jarig jubilieum cannabisindustrie.nl

Het is op de dag af precies een jaar geleden dat cannabisindustrie.nl is opgericht. En dit is het 1000ste artikel. Tijd voor een terugblik en blik vooruit.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Tijd vliegt! Het is op de dag af precies een jaar geleden dat ik cannabisindustrie.nl heb opgericht. Dat niet alleen, dit is ook nog eens het 1000ste artikel wat toevallig ook vandaag verschijnt op deze website. Tijd voor een terugblik en een blik vooruit.

Terugblik

Het was, geef ik toe, best spannend om de website te lanceren. Ik was er uiteraard al een tijdje mee bezig, maar ik besloot vanwege de start van de inschrijving voor de loting van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen om de website wat eerder te lanceren.

Er was simpelweg nog geen site in het Nederlands over de cannabisindustrie zoals we die wel al zien in andere talen in andere landen. Verder had ik de tijd, mogelijkheden en netwerk om aan zo een enorme taak te beginnen als het runnen van een website. Toeval bestond dat het domein (de URL) nog beschikbaar was. Dat was niet mijn eerste keus trouwens.

Strak publicatieschema

Daar moest vond ik natuurlijk wel regelmatig op gepubliceerd worden, al is het maar om Google te vriend te houden. En dat is ook wel aardig gelukt. Over het algemeen zul je merken dat ik tegenwoordig door de week publiceer om 9.00, 11.00 en 13.00. Mits er natuurlijk geen gekke dingen gebeuren. Op zaterdag houd ik het bij een artikel, evenals op zondag. Blijkbaar is het voor de lezer ook fijn om te weten wanneer ze ongeveer nieuwe artikelen kunnen verwachten, vandaar dat ik het ook gewoon meld.

moest vond ik natuurlijk wel regelmatig op gepubliceerd worden

Om dat vol te houden scheelt het wel dat ik met rubrieken ben gekomen en columnisten heb uitgenodigd. Als ik er een heb gemaakt, publiceer ik maandagochtend de nieuwe Cannabis Industrie Podcast, dinsdag verschijnen uitsluitend columns (mits er geen genoeg binnen komen) en de online twee wekelijkse nieuwsbrief. Donderdag kies ik de wat meer type analyse artikelen uit, ook bijvoorbeeld als Jef Martens weer met een uitstekende bijdrage komt publiceer ik deze op donderdag. Zondag is dan simpelweg een korte samenvatting van het belangrijkste cannabisindustrie nieuws van de week.

Samen hebben mijn inspanningen (inclusief die van gastschrijvers) voor meer dan 115.000 pageviews gezorgd. Iets waar marketing mensen altijd om vragen, maar uiteraard voor een B2B website niet het allerbelangrijkste is.

Erg belangrijk natuurlijk is dat ik het allemaal leuk vind om te doen, evenals interessant. En ik weet het te combineren met mijn andere activiteiten.

Vooruitblik

In de maak zijn ook de Cannabis Industrie Awards georganiseerd vanuit cannabisindustrie.nl met het beste team dat ik kon vinden, waar we hopelijk binnenkort meer duidelijkheid over kunnen geven. Dat niet alleen, ik hoop op termijn deze website uit te bouwen naar een op zichzelf staand bedrijfje met meerdere werknemers. Dat zal nog wel even op zich laten wachten overigens. Volgend jaar evalueren we weer.

lijkt me verder dan ook zeer tof om een eigen kantoor te hebben

Het lijkt me verder dan ook zeer tof om een eigen kantoor te hebben op een gegeven moment, waar we naast het werken aan de website ook andere zakelijke ideeën kunnen uitwerken. Maar het werken thuis bevalt mij vooralsnog, evenals vele lezers, duidelijk prima. Alhoewel ik wel kansen zie om het relatief snel te realiseren met de opties in Eindhoven voor de huur van kantoorruimte, al is het antikraak.

Ik zit alweer bijna zeven jaar bij Derrick Bergman vrijwel iedere week, als het niet meerdere keren per week is. Maar een veel betere plek ga ik op korte termijn niet vinden, vandaar dat er geen haast achter zit. Grote dank wel aan Derrick dat ik al zo lang met hem samen mag werken. Dat Derrick de Koos Zwart Award kreeg uitgereikt vorige week was dan ook meer dan terecht. Joep had trotst geweest als hij het nog allemaal had kunnen aanschouwen.

Feedback en bedankje

Ik heb wel minder feedback kunnen verzamelen dan ik hoopte door de pandemie, mede daarom dat hieronder ook nog een korte enquête is toegevoegd mocht u daar een minuutje tijd voor willen nemen. Mocht u ooit verder een foutje op de website tegen komen overigens (ik ben niet perfect, helaas) neem dan contact op, daar worden we allemaal beter van in plaats van het te verzwijgen.

Op naar het tien jarig jubileum!

Verder wil ik alle lezers en volgers dan ook bij deze van harte bedanken. En natuurlijk alle gastschrijvers, columnisten en in het bijzonder Jef Martens voor zijn analyses op de website, maar ook zijn hulp en advies achter de schermen. Niet te vergeten ook de twee individuen die een donatie hebben gedaan rond de start van de website en de adverteerders die volgden en in mij geloven. Mijn dank is groot!

Op naar het tien jarig jubileum! Dan is het toch wel eindelijk allemaal legaal. Toch? 😉

PS: die banner bovenaan dit artikel van het vrijheidsbeeld in New York was ooit door een mede oprichter van The Stoned Society en we toen al berichtte over New York dat wilde gaan legaliseren. Dat is toch maar mooi eindelijk gelukt dit jaar, al is het ongeveer 7 jaar nadat de banner is gemaakt ongeveer.