Allied Corp. voegt 12,5 hectare toe aan cannabis kwekerij in Colombia

"Met de recente aankondiging dat Colombia toppen kan exporteren, denken we dat we dit land goed kunnen gebruiken," zei Calum Hughes, CEO van Allied.

0
Colombiaanse oud-minister van Financiën directie Khiron Colombia Juan Carlos Echeverry
- Advertentie -

Allied Corp. (OTCQB:ALID) kondigde gisteren aan in een persbericht dat het een extra perceel van 12,5 hectare heeft toegevoegd aan zijn huidige Colombiaanse cannabis kwekerij.

Aangrenzend pand in Colombia biedt nog eens 12,5 hectare meer voor Allied Corp.

Allied heeft onder erfpacht met optie tot aankoop nog eens 31 acres (12,5 hectare) land verkregen. Dit perceel is het aangrenzende pand in Bucamaranga, Colombia, de locatie waar Allied zijn belangrijkste cannabisproductielocatie heeft die al in productie is. De huurovereenkomst heeft een looptijd van 5 jaar met 5 extra verlengingen van 1 jaar waarbinnen Allied, naar eigen goeddunken, de aankoop van deze grond kan activeren.

Volgens de productieaanpak van Allied wordt elke hectare 6 tot 7 keer per jaar geoogst in een roterende gewascyclus. Dit betekent dat vegetatieve planten die onder aanvullend licht worden gekweekt, worden gerijpt totdat ze klaar zijn om te bloeien, en dus de hoeveelheid tijd die nodig is om in de bloeicyclus te zijn, wordt verminderd in vergelijking met direct in het veld planten. Allied heeft ontdekt dat de natuurlijke zonlichtcyclus en het gematigde klimaat in de regio waar Allied produceert een hogere opbrengst, oogstfrequentie en cannabinoïdenprofielen heeft laten zien in vergelijking met dezelfde genetica die wordt gekweekt in Allied’s faciliteiten in Canada.

“(…)Met de recente aankondiging dat Colombia toppen kan exporteren, denken we dat we dit land goed kunnen gebruiken”

“Met de terugkerende verkoop van consistent Allied-product dat wordt geteeld op het land dat we momenteel in productie hebben, denken we dat dit het juiste moment is om de beschikbaarheid van Allied’s land uit te breiden voor uitgebreide teelt in Colombia. We beschouwen het land als in wezen naast ons huidige bezit. Met de recente aankondiging dat Colombia toppen kan exporteren, denken we dat we dit land goed kunnen gebruiken,” zei Calum Hughes, CEO van Allied, in het persbericht.

Vorige week maakte het bedrijf daarnaast bekend dat het voor het eerst in Colombia gekweekte CBD naar Colorado had verstuurd.