Bundestag behandelde vannacht voorstel om cannabisverbod op te heffen van Die Linke

Iedere drie minuten worden er nog steeds strafrechtelijke procedures tegen cannabisgebruikers gestart in Duitsland, terwijl de details van cannabisverkoop in speciaalzaken worden besproken. Om hieraan een einde te maken heeft Ates Gürpinar van Die Linke een wetsvoorstel ingediend.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De Bundestag, het Duitse federale parlement, zal vandaag een wetsvoorstel van de oppositiepartij Die Linke behandelen dat het cannabisverbod in Duitsland zou opheffen.

Lees ook: Weinig bijval voorstel onmiddellijke decriminalisering in Duitsland

Update, 8 juli 10:53: wetsvoorstel heeft het niet gehaald

Wetsvoorstel van Die Linke zou cannabisverbod opheffen zodat cannabisgebruikers niet meer worden gestraft terwijl Duitsland wacht op legalisering

Het wetsvoorstel, ingediend door Ates Gürpinar van Die Linke, zou een einde maken aan strafrechtelijke procedures tegen cannabisgebruikers. Het wetsvoorstel was vannacht online te volgen.

De legalisering van cannabis komt er echt aan, en mogelijk is de eerste legale wiet al eind 2023 beschikbaar liet de minister van Justitie weten. Het wetsvoorstel zal mogelijk begin 2023 al worden geïmplementeerd.

Hoe dat er precies gaat uitzien, is op moment van schrijven onduidelijk. Wel hebben recentelijk vijf hoorzittingen met experts plaatsgevonden en bevestigde ook recentelijk Bondskanselier Scholz nogmaals de plannen.

Maar tot die tijd worden cannabisgebruikers dus wel nog doodleuk om de haverklap opgepakt. Het wetsvoorstel wordt dan ook gezien als een tussenoplossing totdat de stoplichtcoalitie daadwerkelijk over gaat tot legalisering en regulering.