Column: De oogst, de kweek, de plant en het zaad

Een nieuwe column van Gweedo over de buitenwiet oogst van 2021. Een moeilijk jaar om buiten te kweken, maar toch is het weer gelukt.

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

Het buitenkweek-seizoen is weer ten einde. De dagen worden steeds korter en het wordt kouder en vochtiger en de kans op schimmel is groot. Dus is, of wordt, op dit moment de meeste buitenwiet geoogst en gedroogd. Dit geldt ook voor mijzelf. Halverwege het seizoen had ik het al bijna opgegeven.

Buitenwiet kweken in 2021

De autoflowers die in juli en augustus zouden moeten afbloeien, bezweken door de vele slakken en de hevige regenval die bij ons in het zuiden zelfs overstromingen veroorzaakten. Het gevolg was een grote schimmel-aanval.

vele slakken en de hevige regenval die bij ons in het zuiden zelfs overstromingen veroorzaakten

Gelukkig had ik eerder enkele extra zaadjes laten ontkiemen van drie fotogevoelige reguliere soortjes en één regulier feminized. Met vier extra zaden zou ik de vijf-planten regel overtreden. Dus dacht ik ze klein te houden en te verduisteren. Maar eigenlijk wist ik vantevoren dat het verduisteren van de planten midden in de zomer niet in mijn schema zou passen. Ik had ze gekregen en deed het toch. En met de enigszins mooie maar zeker droge dagen, ben ik blij dat ik dat toen gedaan heb.

Daarbij had ik ook het geluk dat er maar één mannelijke plant bij zat, het was immers regulier zaad. De drie extra planten zijn een mooi geschenk en een aanvulling op mijn jaarlijkse voorraad. Daarom een shoutout naar OG Naj en Spliff Seeds voor jullie geschenken.

Een gezonde bezigheid voor lichaam en geest

Ondanks het slechte begin van het seizoen, heb ik wel weer genoten van het kweken en het buiten zijn. Ik vind dat het kweken van cannabis een gezonde bezigheid is voor lichaam en geest. Daarom doet het mij deugt om alle mooie instagram fotos te zien van mensen die bezig zijn met het kweken van hun eigen cannabis. En mooi is om te zien hoe ieder dat op zijn of haar eigen manier doet. Ook hier weer zie je de veelzijdigheid van cannabis.

Ook hier weer zie je de veelzijdigheid van cannabis

De verkoopcijfers van kweektenten en apparatuur vertellen dat steeds meer mensen cannabis voor zichzelf gaan kweken of hun buitenactiviteit binnen gaan voortzetten.

Mijn conclusie: steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het consumeren en het zelf kweken van cannabis.

Geïnteresseerd in het geliefde kruid

In mijn omgeving kwamen er zo drie tuinen bij waar voor het eerst gekweekt werd. Ik heb ze zoveel mogelijk tips en tricks gegeven over de kweek, maar ook waar en hoe je aan goede informatie komt zodat ze zichzelf kunnen inlezen. Enthousiast hebben ze hun eerste kweekavontuur met succes volbracht.

Het waren ook alle drie moeders met dochters. En dan heb ik het niet over de planten. Zouden er steeds meer vrouwen geïnteresseerd raken in het geliefde kruid, denk ik dan?

Let’s grow

Vrouwelijk of mannelijk, het maakt mij niet uit wie het kweekt. Als er maar gekweekt wordt! Als meer mensen het doen, of iemand kennen die het doet, wordt het allemaal een stuk normaler en word je als gewone werkende en belastingbetalende blower niet als abnormaal en crimineel gezien. Want het roer moet om!

Ik ben even oud als ons gedoogbeleid en er is nog steeds niets geregeld voor de thuisteelt

Ik ben even oud als ons gedoogbeleid en er is nog steeds niets geregeld voor de thuisteelt, met alle gevolgen van dien. En dat moet maar eens afgelopen zijn. Het gaat mij om de liefde voor de plant en zijn cultuur.

Dus aan iedereen die aan het knippen, drogen of curen is, geniet ervan! Volgend jaar weer.

Houdt het groen…