Column: Koolstoffilters voor je joint zijn het proberen waard

In een nieuwe column praat Mauro je bij over een relatief nieuwe trend, namelijk koolstoffilters ter gebruik voor je joints.

0
Verschillende koolstoffilters tipjes om cannabis joints mee te maken
- Advertentie -

Een aantal jaar geleden waren we al snel tevreden met een stukje hard papier om een tipje van te rollen en een (bruin) vloeitje. Tegenwoordig is de keuze echter enorm veranderd. Niet zozeer in het papier, het is voornamelijk nog steeds de keuze of je bruin of wit papier wilt (lees ook de analyse over vloeipapier door Jef Martens), maar wel in de tipjes.

Allerlei koolstof geactiveerde filters tegenwoordig op de markt en de acceptatie ervan

Zo bezit ik sinds kort over een flinke hoeveelheid aan door filters met actieve koolstof van Hybrid, Purize en nog een aantal merken. Sindsdien gebruik ik eigenlijk uitsluitend dergelijke filters bij het rollen van een (altijd pure) joint.

Vroeger werd je nog voor gek verklaard toen je een (sigaretten of shag) filter in je joint gebruikte (met argumenten als ‘daar blijft THC in hangen!’). Tegenwoordig weten we wel beter. Zo zouden de koolstoffilters niet verstoppen, zou de smaak beter zijn evenals het effect.

Het begon volgens mij met de filters van Rolls. Nooit gekocht, maar als ik ze had gebruikte ik ze wel. Deze hadden echter geen koolstoffilter.

De filters van Hybrid en Purize zijn dus een stapje verder zou je kunnen stellen. En eigenlijk ben ik er best wel tevreden over. Ik ben dan ook een beetje somber gesteld als ik ze vergeet mee te nemen.

Zou ik er ook voor betalen?

Mijn collega Derrick Bergman stelde me een tijdje terug de terechte vraag of ik dergelijke filters ook zou kopen met mijn eigen geld als de gratis filters op zijn. Nu gaat het wel even duren voordat ze op zijn, dat is het voordeel van cannabis gerelateerde evenementen, maar het is een goede vraag die ik momenteel nog niet kan beantwoorden.

Maar wat zeker is, is dat ik geen nadeel ondervind aan de koolstoffilters. Met de beoogde voordelen van dien, zou het dus een no-brainer moeten zijn.

Ik heb inmiddels wel een lichte voorkeur ontwikkeld voor de koolstoffilters die als een cone zijn gemaakt, en dus niet net zo dik als de voor en achterkant zoals bij de Hybrid filters en de standaard Purize filters.

Waar ik voorheen de voorkeur gaf aan het maken van een joint die ongeveer net zo dik is aan het einde als aan het begin, zijn ze tegenwoordig toch iets meer een cone. Dat wil zeggen, de kant waar je de joint aansteekt is wat breder dan het uiteinde.

Wat zijn de beste koolstoffilters?

Welke dan ook de beste is kan ik dan ook niet echt zeggen. Ik vind ze allemaal wel een beetje hetzelfde presteren. Belangrijkste feit voor mij is dat ik er geen nadeel aan ondervind en tegelijkertijd het gebruik ervan gezonder is voor mijn lichaam.

Maar mocht je een koolstoffilter überhaupt nog nooit gebruikt hebben, is het proberen ervan zeker wel de moeite waard.

En over vloeipapier, luister zeker even wat de experts in onderstaande video te zeggen hebben.

Lees ook: Kansen voor coffeeshops – deel 1: anatomie van (joint) consumptie, Kansen voor coffeeshops – deel 2: aanpassen van de tabak joint & deel 3: Kansen voor coffeeshops – deel 3: verder aanpassen van de joint