Column: ook Gweedo is (weer) van de tabak af en rookt cannabis puur

In navolging van Rens, Derrick en Mauro is ook Gweedo wederom van de tabak af en consumeert hij cannabis alleen nog maar puur.

0
Denemarken medicinale cannabis
- Advertentie -

Ja, ook ik ben met een no-tabacco offensief begonnen. Ik ben (weer) gestopt met het roken van tabak. Poging nummer? De aanhouder wint, zegt men. Zoals bij elke poging, ga ik er nu helemaal voor. Maar na de eerste zucht-verschijnselen sloop de tabak er weer in. Eén keer een plukje shag in je joint en binnen de kortste keren zit je ook weer aan de sigaret. Ja, ik ben verslaafd aan tabak. Dat is eigenlijk ook niet vreemd, want volgens het RIVM (waar we tegenwoordig alle Corona-adviezen van opvolgen) is tabak de nummer 4 gevaarlijkste en verslavende drug die er bestaat.

ranking drugs rivm
Via Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod

Nu heb ik op zich niets tegen drugs, maar de verslaving is wel een probleem. Door het zo te bekijken, zie ik de uitdaging niet meer in het stoppen, maar in het niet weer opnieuw beginnen.

Verslavingsgedrag

Ik heb geen lichamelijke klachten van het roken van tabak. Sterker nog, ik vind het lekker en het voelt goed. Ik rookte de laatste jaren heel weinig en alléén American Spirit Tabacco. Gezondere tabak zonder toevoeging van smaak- en conserveringsmiddelen. De tabak kocht ik in Duitsland voor de helft van de prijs dan in Nederland. Dus had ik geen enkele reden om de tabak te laten. Er waren toch geen problemen? Behalve dat ik mijzelf ongelofelijk voor de gek zat te houden. Verslavingsgedrag.

Reefer

Het is alweer enige jaren geleden dat ik met Randy en zijn manager Kevin bevriend raakte. Als we de concerten bijwoonden was het altijd groot feest met smoke sessies backstage, voor en na zijn optreden.

Door hun ben ik het voor eerst in aanraking gekomen met het roken van een puur-joint. The reefer. Vanaf die tijd is voor mij de scheiding tussen cannabis en tabak begonnen. Maar met het roken van puur-joints ben ik op een gegeven moment klaar, stoned en uit-gerookt en dan wil ik nicotine in de vorm van een sigaret óf een joint met tabak. Het liefst dat laatste, omdat ik dat nu eenmaal het lekkerste vind. Zo werden jointjes een soort luxe sigaretten voor me, waarbij ik de ene na de andere kon wegpaffen.

Geef me een peuk!

Hoewel rond deze tijd de eerste autoflowers klaar zijn voor de oogst, is mijn medicijn op dit moment schaars. Op 5 juli lag ik twee dagen in bed met een migraine aanval en was zelfs te ziek om te roken. Op deze momenten besef ik hoe kwetsbaar je bent als mens en je gezondheid van de ene op de andere dag kan veranderen. Dus heb ik het niet-roken doorgezet.

Man, wat voelde ik mij ziek en onrustig, zeg maar gerust fucked up

Man, wat voelde ik mij ziek en onrustig, zeg maar gerust fucked up. Niet alleen mijn lijf, maar ook mijn hoofd riep: Geef me een peuk! Morgen gaat het beter dacht ik, maar het was pas na een week dat de rust een beetje wedergekeerd was. Dit is afkicken van een drugverslaving.

Na de tweede week ging het weer ietsje beter. Nee, het gaat heel traag, maar toch steeds iets beter. Hier houd ik mij aan vast en ik vind mijn motivatie in dat ik mij niet meer zo wil voelen als in die eerste stopweek.

Consumeren van tabak is Russisch roulette spelen. Sommigen worden ziek door de gevolgen, terwijl anderen er oud mee worden. Iets wat ik niet wil afwachten. Daarbij ben ik de hele zomer bezig om veilig en biologisch de lekkerste cannabis te groeien voor mijn eigen consumptie, dan is het belachelijk om dat te mengen met een giftige en verslavende stof.

Vandaag geen tabak

Ik heb nog steeds momenten dat ik zin heb in tabak, maar dat had ik ook toen ik het nog rookte. Alleen moest ik toen roken om de zin te stillen en nu gaat dat vanzelf weg. Ik heb vaak gedacht: ik ga nooit meer tabak roken! Of ik het ditmaal kan waarmaken weet ik ook niet. Maar ik weet wel dat ik vandaag geen tabak ga roken en morgen zie ik wel verder. Omdat ik het vandaag laat, gaat het mij morgen weer wat beter af om het te laten. Dag voor dag.

Keep it clean!

Lees ook de columns van Rens Hoppenbrouwers over puur roken en zijn vijf tips en de column van Mauro Picavet zijn eerste week zonder tabak.