Geen wietproef in Den Haag: Haagse Coffeeshop Vereniging is tegen

De leden van de Haagse Coffeeshop Vereniging willen nog steeds niet mee doen aan het wietexperiment.

0
Foto door Ralf Roletschek (Via Wikimedia Commons)
- Advertentie -

Het wietexperiment wordt ook niet uitgebreid naar Den Haag. De Haagse Coffeeshop Vereniging heeft na rondvraag van de gemeente aangegeven niet open te staan voor uitbreiding van het Experiment gesloten coffeeshopketen naar de stad.

Haagse Coffeeshop Vereniging wil nog steeds niet meedoen aan het wietexperiment

De Haagse Stadspartij (1 zetel in gemeenteraad) had eind december 2023 een motie ingediend waarmee de gemeente wordt aangespoord om ‘aan de slag te gaan’ met deelname aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. De motie werd ook daadwerkelijk aangenomen door de gemeenteraad met een meerderheid van de stemmen.

“Het is verschrikkelijk jammer dat we als Den Haag niet meedoen”, zei fractieleider Fatima Faïd van de Haagste Stadspartij recentelijk.

De gemeente is na het aannemen van de motie gaan peilen bij de coffeeshops of ze open staan voor deelname. Maar het Algemeen Dagblad berichtte gisteren dat de leden van de Haagse Coffeeshop Vereniging nog steeds niet mee willen doen aan het wietexperiment.

Nog steeds, want ook in 2019 liet de gemeente al weten ‘de voorwaarden onvoldoende werkbaar’ te vinden na overleg met coffeeshopondernemers uit de stad.

Ook geen wietexperiment uitbreiding naar Amsterdam-Oost (of welke gemeente dan ook)

Maar ook al had de gemeente wel mee willen doen, dan was dat waarschijnlijk nog steeds niet gebeurd. Gisteren konden we namelijk zien hoe het wetsvoorstel om Amsterdam-Oost toe te voegen aan de wietproef door een meerderheid van de nieuwe Tweede Kamer werd weggestemd.

Daarbij ging het niet om Amsterdam-Oost, maar juist de onderbuikgevoelens van de conservatieve meerderheid.