Column: Hoe belangrijk geur en smaak zijn, merk je pas als je het niet hebt

Mauro beschrijft in een nieuwe column zijn week met een COVID-19 infectie, waardoor hij geen geur en smaak meer heeft. Best vervelend.

0
zkittlez wiet terpsarmy terps army
Lekkere Zkittlez wiet van Terps Army, maar daar had ik dus niet zo veel aan bij afwezigheid van geur en smaak.
- Advertentie -

Niet afgelopen zaterdag, maar de zaterdag daarvoor werd ik ineens flink ziek met een aantal bekende symptomen. Hoofdpijn, keelpijn, een hogere temperatuur… Ik bleef binnen, ik kon ook niet anders, en deed uiteindelijk op maandag een zelftest toen het nog steeds nauwelijks was gebeterd. En ja hoor, ook ik bleek COVID-19 te hebben opgelopen.

COVID-19 infectie doen geur en smaak verdwijnen, ook van cannabis

Gelukkig ben ik twee keer gevaccineerd met Pfizer en ben ik ondertussen terwijl ik dit schrijf op de zondag het weekend erna, alweer 48 uur zonder symptomen. Wel heb ik nog steeds niet tot nauwelijks geur en smaak. Dat blijkt toch best wel vervelend te zijn. Als ik heel erg mijn best doe kan ik nog wel iets ruiken, maar het is bijna verwaarloosbaar. Het enige wat ik smaak is zout.

Zonder geur en smaak is er echt geen reet aan

Ik heb dan ook nauwelijks meer iets gerookt. Soms pak ik nog een vaporizer erbij om dan maar een paar trekjes THC tot me te nemen, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Een soort van onvrijwillige tolerantie pauze is het dus geworden. Wel goedkoop, maar het doet me wel inzien hoe belangrijk geur en smaak zijn bij cannabis.

Het doet me denken aan een opmerking, op het internet dan wel in het echt, over dat je toch niet alleen cannabis consumeert voor de geur en smaak? Nou, mijn huidige situatie doet bijna denken van wel. Zonder geur en smaak is er echt geen reet aan. Dan kan je net zo goed pure THC tot je nemen of edibles consumeren. Maar eerlijk gezegd boeit (of boeide) me dat de afgelopen tijd ook niet.

Gelukkig geen behoefte meer aan tabak en roken nu ik ben gestopt met tabak

Zeker toen ik echt ziek begon te worden, heb ik dan ook twee keer voor het slapen mijn edibles stash geplunderd. Helaas is daar inmiddels niets meer van over, maar de dagen dat ik het meest ziek was heb ik er wel gebruik van kunnen maken. De dagen erna had ik eigenlijk sowieso geen behoefte meer aan cannabis of THC in het algemeen.

ziek zijn was nogal anders in de tijd hiervoor toen ik nog cannabis met tabak consumeerde

Nu ben ik niet zo vaak ziek, maar ziek zijn was nogal anders in de tijd hiervoor toen ik nog cannabis met tabak consumeerde. Dat is inmiddels alweer zo’n zes maanden geleden. Als ik toen ziek werd, bleef ik toch als een verslaafde joints roken om maar te voldoen in mijn behoefte. Nu blijkt dat die behoefte niet cannabis of THC is, maar tabak. Tabak en roken in het algemeen zijn nu ook niet echt twee dingen die je helpen bij ziekte.

Gelukkig voel ik me dus al veel beter en zal de vaste lezer van cannabisindustrie.nl er niets van hebben gemerkt afgelopen week. Ik heb gewoon doorgewerkt waar mogelijk. Dat was af en toe wel lastig, maar aan de andere kant is er ook niemand om het over te nemen. Soms moest ik even een pauze nemen om op bed te gaan liggen, maar uiteindelijk is het toch allemaal gelukt. In dat opzicht heb ik mezelf al gezegend: ik was al een thuiswerker. Menig ander persoon is minder gelukkig.