Half jaar celstraf voor bedrijfsleider coffeeshop Sky High in Zwolle voor hebben voorraad

De rechter heeft een half jaar celstraf opgelegd voor het hebben van 20 kilo voorraad van de Zwolse coffeeshop Sky High. Wel is een hoger beroep nog mogelijk.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De politie in Zwolle vond eind vorig jaar voorraad voor de coffeeshop Sky High in de woning van de bedrijfsleider. Het pand, gelegen aan de Molenweg, bleek een verborgen voorraadruimte te bevatten. De politie werd gealarmeerd door twee anonieme meldingen over een sterke wietlucht in de omgeving van de Molenweg, wat leidde tot nader onderzoek.

Anonieme meldingen over wietlucht leiden tot verborgen voorraadruimte

Na het observeren van verdachte activiteiten rond de woning, besloot de politie luchtopnames te maken met een warmtebeeldcamera.

Dit leidde tot de ontdekking van een verdachte warmtebron aan de onderzijde van de gevel, wat de officier van justitie voldoende grond gaf om een inval te rechtvaardigen. Op 30 november werd de woning betreden, waarbij agenten stuitten op verpakkingen en een sterke wietlucht.

Een verborgen ruimte achter een kast onthulde een voorraad van bijna 20 kilo aan wiet, hasj en voorgedraaide joints.

Bedrijfsleider veroordeeld tot celstraf voor overtreding Opiumwet

De bedrijfsleider van coffeeshop Sky High, Daniël R., werd vervolgens gearresteerd en voorgeleid voor de rechter.

De officier van justitie benadrukte de ernst van de zaak, gezien ‘de grote hoeveelheid’ die in een woonwijk werd aangetroffen.

De rechter veroordeelde R. tot een onvoorwaardelijke celstraf van 6 maanden, waar tegen hij nog twee weken heeft om te besluiten of hij in hoger beroep wil gaan.

Coffeeshopondernemer Henry Dekker werd recentelijk in hoger beroep niet gestraft voor het in bezit hebben van een voorraad van 46 kilo cannabis in zijn woning, dus een er is zeker nog hoop op het omzeilen van een (cel-)straf.