VP Harris: Biden te druk om zich nu met cannabis bezig te houden

Tot dusver houdt hij zich stil op dit onderwerp sinds zijn aanstelling, maar vicepresident Harris liet deze week iets meer weten hoe de vork in de steel zit.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

De Verenigde Staten is dichtbij het einde van de War on Drugs, zeker gezien op het gebied van cannabis. Maar er zijn nog een aantal horden die overwonnen moeten worden voordat cannabis op een federaal niveau is gelegaliseerd. Naast dat het wetsvoorstel in de Senaat dat momenteel wordt opgesteld door top senatoren naar aanleiding van de MORE Act moet worden goedgekeurd, moet ook president Biden nog overtuigd worden. Tot dusver houdt hij zich stil op dit onderwerp sinds zijn aanstelling, maar vicepresident Harris liet deze week iets meer weten hoe de vork in de steel zit.

Coronavirus is allesverslindend voor Biden laat Harris weten

“Eerlijk gezegd hebben we ons op dit moment gefocust om mensen te eten te geven(…)”

In een interview met The San Francisco Chronicle werd de vicepresident gevraagd naar het cannabisbeleid en liet ze weten: “Dat hebben we nog niet gedaan. Eerlijk gezegd hebben we ons op dit moment gefocust om mensen te eten te geven, hen te helpen in hun appartementen of thuis te blijven, kinderen weer naar school te krijgen en vaccinaties in de armen krijgen”, zei ze. “Dat is allesverslindend geweest.”

Voorstanders hebben betoogd dat cannabisbeleid en verlichting van het coronavirus elkaar niet uitsluiten. Zo zou het beëindigen van het federale verbod op cannabis meer staten de vrijheid kunnen geven om belasting- en reguleringssystemen voor cannabis op te zetten, waardoor de nodige banen en inkomsten worden gecreëerd om te helpen bij hun economisch herstel.

Grote kans dat Mexico en VS federaal gaan legaliseren nog dit jaar

Toch blijft er een aardige kans dat cannabis in heel Noord Amerika (waar voor de goede orde Canada, Mexico en de VS onder vallen) zal gelegaliseerd zijn in 2021. Mexico is in de afrondende fase en leider van de meerderheid van de Amerikaanse Senaat Chuck Schumer is bezig met een uitgebreid wetsvoorstel dat prioriteit zal geven aan kleine bedrijven. Canada legaliseerde al volledig in 2018.