Hooggerechtshof Mexico heft cannabisverbod op: thuisteelt en bezit legaal

Cannabis thuisteelt en bezit voor persoonlijk gebruik is nu legaal in Mexico na opheffen cannabisverbod door hooggerechtshof.

0
mexico cannabis legalisatie
- Advertentie -

Het zat er aan te komen in Mexico. Doordat de politici steeds hun deadlines niet haalden, bepaalde het hooggerechtshof afgelopen maandag dat het tot een stemming moest komen. Met 8-3 werd het cannabisverbod voor persoonlijk gebruik opgeheven en daarmee is ook thuisteelt en het bezit van cannabis voor persoonlijke hoeveelheden legaal.

Thuisteelt cannabis en bezit voor persoonlijk gebruik legaal in Mexico na opheffen cannabisverbod

Volgens de wetten van de Verenigde Mexicaanse Staten moet binnen de gerechtelijke vastgestelde termijnen de wet worden aangepast. Die uitspraak van het Hooggerechtshof volgde nadat tot drie maal toe een rechter een cannabisdelict ongrondwettig verklaarde.

Die termijnen werden niet gehaald. In april vroeg de Senaat nog uitstel aan, wat ook al in december gebeurde. Medicinale cannabis was eerder al gelegaliseerd en gereguleerd. De politici in Mexico zijn dichtbij cannabis regulering en de president stelde eerder al dat de het Mexicaanse wetgevers cannabis zouden reguleren. Maar toch haalden ze hun deadline niet. Onderzoek door het Amerikaanse congres concludeerde al eerder dat cannabis legalisatie in Noord-Amerika de Mexicaanse kartels pijn doet.

De druk is nu door het hooggerechtshof opgevoerd op de politiek in Mexico om nu toch echt door te pakken met de regulering van cannabis zodat er een legale industrie kan ontstaan. Want voor de goede orde: dat is door de uitspraak van het hooggerechtshof nog niet het geval.

Maar zo komt er langzaam maar zeker wel een eind aan de War on Drugs die voornamelijk in Mexico voor meer doden heeft gezorgd dan de drugs zelf.