Nieuwe regering Luxemburg behoudt thuisteelt, geen regulering commerciële teelt en verkoop

De nieuwe Luxemburgse coalitie houdt legalisering van cannabis thuisteelt in stand, maar gaat niet verder met regulering van commerciële teelt en verkoop.

0
luxemburg legalisering cannabis (1)
- Advertentie -

In Luxemburg heeft de nieuwe regering in haar regeerakkoord opgenomen dat ze de legalisering van de thuisteelt van cannabis door de vorige regering niet terug gaan draaien. Maar, ze hebben ook opgenomen niet verder te gaan met de plannen voor de regulering van de commerciële teelt en verkoop.

Nieuwe Luxemburgse coalitie houdt legalisering van thuisteelt in stand, niet verder met regulering van commerciële teelt en verkoop

De coalitie van de DP (Democratische Partij) en de CSV (De Christendemocraten) heeft namelijk in het regeerakkoord opgenomen, vrij vertaald:

De teelt van cannabis voor persoonlijk gebruik zoals dat wettelijk geregeld was, blijft gehandhaafd. De regering zal het standpunt van de drie buurlanden over de legalisering van cannabis in acht nemen.

Op de website van de Luxemburgse Radio 100.7 valt echter te lezen over het regeerakkoord, vrij vertaald:

De teelt van cannabis voor particulier gebruik blijft legaal (CSV stemde tegen in de Kamer), maar de legalisering mag niet worden doorgeschoven

Hoop was dat Luxemburg ook de commerciële teelt en verkoop zou reguleren

Helaas gebeurt daarmee dus niet wat werd gehoopt. De regulering van de commerciële teelt en verkoop van cannabis wordt niet bewerkstelligd.

In Luxemburg mag je namelijk sinds 21 juli 2023 vier wietplanten thuis kweken.

Daarna was de regering van plan om ook de commerciële teelt en verkoop van cannabis te reguleren, voorafgaand met experimenten.

Het duurde echter allemaal wat lang, gelukkig hebben ze thuisteelt wel op tijd kunnen reguleren, waardoor het niet tot de tweede fase is gekomen.

Want de nieuwe coalitie, met weer de gristenen, zien het dus niet zitten.