3 onder de radar cannabis aandelen

We hebben ons verdiept in drie onder-de-radar cannabis aandelen om te overwegen, aangezien de Amerikaanse cannabis industrie het goed zal doen tijdens de economische heropening. 

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

De cannabis industrie deed over het algemeen een stap terug nadat Canopy Growth (NYSE:CGC) een rampzalig kwartaal meldde. De Canadese cannabisgigant zette de industrie terug nadat cannabis over het algemeen in een positief daglicht kwam te staan ​​als gevolg van de economische stop als gevolg van het coronavirus.

Terwijl de Amerikaanse cannabis industrie klaar staat voor een sterke tweede kwartaal van het jaar, bleef de sector niet volledig ongedeerd tijdens de stopzetting door het coronavirus

Terwijl de Amerikaanse cannabis industrie klaar staat voor een sterke tweede kwartaal van het jaar, bleef de sector niet volledig ongedeerd tijdens de stopzetting door het coronavirus. Een paar staten, zoals Massachusetts en Nevada, sloten winkels tijdens de virusuitbraak.

Terwijl een aantal van de grote multi-state operators (MSO’s) zich in de buurt van voor het virus hoogten hebben verzameld, beginnen de kleinere MSO’s nu net te stijgen. Deze cannabis aandelen worden allemaal verhandeld met marktwaarden die ver onder de $ 1 miljard liggen en kunnen uiteindelijk overname doelwitten worden van Canadese bedrijven of nieuwkomers.

Het ultieme geschenk voor aandeelhouders zou kunnen zijn dat de Safe Banking Act via de huidige wetgevende macht in de Kamer wordt goedgekeurd als onderdeel van een nieuwe stimuleringsronde. Attorney Generals in 34 verschillende staten keurden onder meer de de wet goed om de behandeling van contant geld te elimineren. Toegang tot kapitaal zal deze secundaire MSO’s in grotere mate helpen dan de grotere.

Met dit in gedachten hebben we ons verdiept in drie onder-de-radar MSO-aandelen om te overwegen, aangezien de Amerikaanse cannabis industrie het goed zal doen tijdens de economische heropening. 

Harvest Health & Recreation (HRVSF)

Harvest Health & Recreation is een van de meest teleurstellende MSO’s vanwege een aantal mislukte grootschalige deals. Het bedrijf heeft zich moeten terugtrekken uit deals die Harvest Health in een leidende MSO-positie zouden hebben geplaatst, maar het bedrijf is nu gericht op groeiende markten met recreatieve mogelijkheden in de toekomst.

Het bedrijf heeft nu kernactiviteiten in Arizona, Florida, Maryland en Pennsylvania. De vestiging in Arizona heeft 14 open apotheken met een goede kans dat de staat tegen eind 2020 recreatieve cannabis goedkeurt.

Voor Q1 had Harvest Health $ 45,0 miljoen aan kwartaalomzet met een stijging van 19% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De cannabis MSO rapporteerde een klein kwartaal-EBITDA-verlies van $ 3,9 miljoen en verwacht een EBITDA-positief te bereiken in de 2H. Harvest Health moet de marges momenteel met 42% verhogen, maar het bedrijf verwacht omzetgroei en $ 6 miljoen aan kostenbesparingen op kwartaalbasis om de bottom-line verbetering te stimuleren.

Het gemiddelde koersdoel voor 12 maanden bedraagt ​​$ 2,77, een stijging van 141% ten opzichte van waar het aandeel momenteel wordt verhandeld

Het bedrijf mikt op meer dan $ 200 miljoen aan inkomsten in 2020, met de optie van recreatieve cannabis in Arizona alleen al, waardoor de inkomsten basis voor 2021 met $ 50 miljoen wordt verhoogd. Het aandeel heeft een marktkapitalisatie van $ 405 miljoen, wat erg aantrekkelijk zou kunnen zijn in een scenario waarin van hun kernstaten voegen recreatieve cannabis toe.

Harvest Health handelt nog steeds in de buurt van de dieptepunten van 2020 en ver van de hoogtepunten van 2019. De voorraad zou gemakkelijk kunnen verhandelen onder 2x de werkelijke verkoop in 2021, ervan uitgaande dat Arizona de recreatieve verkoop in de stemming van november goedkeurt.

Al met al is Wall Street nog niet overtuigd van deze MSO-speler, maar het optimisme is aan de gang. Het gemiddelde koersdoel voor 12 maanden bedraagt ​​$ 2,77, een stijging van 141% ten opzichte van waar het aandeel momenteel wordt verhandeld.

Columbia Care

Columbia Care blijft een van de weinige MSO’s die niet erg bekend zijn. Het bedrijf rapporteerde zojuist resultaten voor het eerste kwartaal van $ 28,9 miljoen, een stijging van $ 4,4 miljoen ten opzichte van het kwartaal van december.

De MSO heeft sterke activiteiten in onder meer Florida, Illinois, Massachusetts en Ohio. In totaal heeft Columbia Care licenties in 18 Amerikaanse rechtsgebieden plus de E.U.

Tussen de winkel in Illinois die recentelijk een bedrijfsonderbreking had als gevolg van COVID en Massachusetts die de verkoop van recreatieve cannabis tot vorige week stopte, verwacht Columbia Care een verstoorde Q2-verkoop voor gebieden die net aan het stijgen zijn. Net als bij Harvest Health, is de MSO gepositioneerd voor de mogelijkheid van recreatieve goedkeuring in andere staten met een relatief kleine inkomsten basis.

Voor 2020 zal Columbia Care naar verwachting een omzet van $ 210 miljoen genereren met een marktkapitalisatie van $ 620 miljoen

Voor 2020 zal Columbia Care naar verwachting een omzet van $ 210 miljoen genereren met een marktkapitalisatie van $ 620 miljoen. Wat nog belangrijker is, de verwachting is dat de MSO de inkomsten in 2021 zal verdubbelen tot meer dan $ 400 miljoen, voordat hij zelfs binnen een paar jaar positieve gevolgen zal zien van een goedkeuring door Florida van recreatieve cannabis.

De kleine MSO heeft $ 45 miljoen in de liquiditeit en $ 27 miljoen in contanten met de verwachting voor extra transacties later dit jaar. Columbia Care genereert nog steeds grote EBITDA-verliezen, aangezien het bedrijf nog steeds activiteiten start in staten zoals New Jersey en Virginia.

De consensusbeoordeling van analisten van Columbia Care is een sterke koop, waarbij alle drie de analisten de duimen omhoog steken. Het gemiddelde koersdoel voor 12 maanden bedraagt ​​8,71 dollar, wat neerkomt op een stijging van meer dan 200% ten opzichte van het huidige niveau.

AYR Strategies

Een MSO die daadwerkelijk door de coronavirus crisis werd getroffen, was AYR Strategies. Het bedrijf is actief in zowel Massachusetts als Nevada, waar de staten ervoor kozen om cannabis winkels tijdelijk te sluiten.

Voor het kwartaal van maart meldde AYR Strategies dat de inkomsten met 4% zijn gestegen tot $ 33,6 miljoen. Het bedrijf was zeer winstgevend op weg naar half maart. COVID-gerelateerde sluitingen in zowel Nevada als Massachusetts verminderde de verkoop tegen het einde van maart. Het bedrijf voorspelde dat de verkoop zonder de winkelsluitingen in het kwartaal met 16% zou stijgen.

De Q1-cijfers werden niet hard geraakt met een aangepaste EBITDA die nog steeds $ 8,4 miljoen bedroeg en de cashflow van operaties $ 7,4 miljoen bereikte. Nu Massachusetts tot 25 mei recreatieve cannabis blokkeert, voorspelt AYR Strategies dat juni terugkeert naar de EBITDA-niveaus van het eerste kwartaal met marges van bijna 25%.

Het aandeel wordt verhandeld tegen $ 7,70, dus het gemiddelde koersdoel van $ 51,33 suggereert ruimte voor een opwaartse stijging van 567%

Analisten hebben AYR-strategieën voor een omzet van $ 230 miljoen in 2021, terwijl de waardering van aandelen nu slechts $ 152 miljoen bedraagt. Het aandeel wordt verhandeld tegen ~ 1x schattingen van termijnverkopen, terwijl de sector als geheel dichter bij 3x termijnverkopen handelt.

Het bedrijf heeft slechts $ 9,9 miljoen in contanten, wat investeerders zou kunnen tegenhouden, maar de solide aangepaste EBITDA-positie van het bedrijf zou het voor AYR Strategies mogelijk moeten maken om in de toekomst gemakkelijk geld op te halen. Elke goedkeuring van de Amerikaanse cannabis regelgeving zou deze kleine MSO helpen om geld in te zamelen of een aanbidder aan te trekken tegen premium prijzen.

Het aandeel wordt verhandeld tegen $ 7,70, dus het gemiddelde koersdoel van $ 51,33 suggereert ruimte voor een opwaartse stijging van 567%.