Overheid Sint Maarten vraagt hulp bij weg naar legale cannabisindustrie

Goed nieuws zou je zeggen. Maar de grote vraag is of onze overheid net zoals de Britse overheid bij Bermuda gaat dwarsliggen.

0
sint maarten cannabis legalisering
- Advertentie -

Ook de regering van Sint Maarten wil onderzoek doen naar de mogelijkheid tot het creëren van een legale cannabisindustrie bleek eerder deze week. Daarvoor is het op zoek naar organisaties die willen samen werken met de regering om een ​​volledig pad te creëren naar een legale, verantwoorde en haalbare toegang tot de cannabisindustrie.

Regering Sint Maarten slaat pad in naar een legale cannabisindustrie

De minister van Volksgezondheid, Sociale Ontwikkeling en Arbeid (VSA), Omar Ottley, nodigt en verwelkomt voorstellen voor de verkenning van een gereguleerde en gelegaliseerde cannabisindustrie.

In het ‘request for proposal’ (RFP, zie afbeelding hierboven) schrijft de regering het volgende, vrij vertaald:

Onderzoek naar de legalisatie van Cannabis op Sint Maarten

De regering van St. Maarten nodigt en verwelkomt voorstellen voor de verkenning van een gereglementeerde en gelegaliseerde cannabisindustrie voor geneeskunde, wetenschappelijke, religieuze en recreatieve doeleinden die verantwoordelijk, veilig, haalbaar en goed gestructureerd is. 

Als uw organisatie geïnteresseerd is om samen te werken met de regering van St. Maarten om de cannabisindustrie op St. Maarten op een zodanige manier op te zetten dat zoveel mogelijk van de economische, sociale en medische voordelen bij de mensen van St. Maarten blijven en er ook van profiteren, alstublieft neem contact op met de National Cannabis Legalization Committee via e-mail:[email protected] zodat de gedetailleerde referentievoorwaarden voor de RFP naar u worden verzonden.

Deadline voor het indienen van voorstellen: 5 december 2022.

Contact: [email protected]

Goed nieuws zou je zeggen. Maar de grote vraag is of onze overheid net zoals de Britse overheid bij Bermuda gaat dwarsliggen. Bermuda is op zijn beurt onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, net zoals Sint Maarten en de BES-eilanden onderdeel zijn van het Nederlandse Koninkrijk.

BES-eilanden riepen eerder al op tot verkenning gelijktrekken cannabisbeleid met Nederland

De BES-eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba gaven eind 2021 al aan dat ze graag willen dat er een verkenning wordt uitgevoerd om het cannabisbeleid gelijk te trekken met het Nederlandse cannabisbeleid. De eilandsraad van Saba heeft destijds dit verzoek in een brief geschreven aan de minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Ondertussen is in august de Cannabis Vereniging Bonaire opgericht die bij de overheid zal lobbyen voor een goed gereguleerde, legale cannabisindustrie op Bonaire voor zowel medische als recreatieve doeleinden

In juli 2020 was er al een tevens een petitie gestart voor legalisering cannabis in Bonaire.