Woensdag 22 februari commissiedebat drugsbeleid over o.a. wietproef

Aanstaande woensdag 22 februari staat er een commissiedebat drugsbeleid op het programma met als agendapunt 3 het wietexperiment. Beide ministers en de staatssecretaris van VWS zullen aanwezig zijn.

0
tweede kamer
Foto via Wikimedia Commons
- Advertentie -

Aanstaande woensdagochtend (10.00-13.00) 22 februari staat er een commissiedebat drugsbeleid op het programma. De commissie zal daar, samen met de twee verantwoordelijke ministers en een staatssecretaris, vergaderen over onder andere het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Update – Opinie: Bijtende kaders en schuivende panelen bij wijzigingen wietexperiment

Experiment gesloten coffeeshopketen op agenda commissiedebat drugsbeleid

Als agendapunt vijf staat het wietexperiment op de agenda, inclusief twee bijlages. De eerste bijlage is een brief van de ministers van vorig jaar juli over de stand van zaken van de wietproef waar we eerder over hebben gepubliceerd. Daarbij is juist ook weer een bijlage toegevoegd ‘Toelichting wettelijk kader Wwft en Bibob’.

Uit die brief destijds bleek dat het volgende kabinet over de tussentijdse evaluatie van het gaat wietexperiment. Ook was er in de brief aandacht voor de bankenproblematiek van de telers

Bij het debat zijn naast de commissieleden dus ook minister Ernst Kuipers (D66, Volksgezondheid, Welzijn en Sport), minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD, Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Maarten van Ooijen (ChristenUnie, Volksgezondheid, Welzijn en Sport).