17 inschrijvingen voor openen nieuwe coffeeshop in Doetinchem

De coffeeshop zou al in het najaar de deuren moeten kunnen openen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Afgelopen 25 januari startte de inschrijving voor het openen van een nieuwe coffeeshop in Doetinchem. Gisteren meldde het lokale nieuwsmedium Regio 8 dat er welgeteld 17 inschrijvingen zijn gedaan.

17 gegadigden om coffeeshop in Doetinchem te openen, loting volgt waarschijnlijk

“Op dit moment wordt onderzocht of de inschrijvingen op tijd en juist zijn gebeurd en of zij voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan loting”, laat een woordvoerder van de gemeente weten aan Regio 8. “Zijn er meerdere gegadigden die aan alle voorwaarden voldoen dan vindt er een loting plaats.”

“Op dit moment wordt onderzocht of de inschrijvingen op tijd en juist zijn gebeurd en of zij voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan loting”

Die loting moet plaatsvinden vóór 8 april, onder toezicht van een notaris.

In november vorig jaar werd tijdens de begrotingsvergadering van de gemeenteraad van Doetinchem bekend dat de gemeente van een naar twee coffeeshops zal gaan. Reden daarvoor is dat de straathandel zichtbaar toeneemt.

Doetinchem had eerder wel twee coffeeshops, maar coffeeshop ’t Rotterdammertje aan de Varsseveldseweg werd in 2017 door de gemeente gesloten. Wel heeft de voormalige uitbater van coffeeshop ’t Rotterdammertje al aangegeven zeker zich in te schrijven.

De nieuwe coffeeshop moet komen te liggen aan de rand van het centrum (het Ei) of aan een invalsweg binnen de bebouwde kom van Doetinchem.

De coffeeshop zou al in het najaar de deuren moeten kunnen openen.