Afhaal coffeeshops blijft mogelijk, horeca gedeelte dicht door corona maatregelen

Coffeeshops mogen in ieder geval open blijven voor afhaal, maar het horeca gedeelte zal weer dicht moeten.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Nieuwe corona maatregelen zaten er aan te komen. Zo ook voor de coffeeshops. Vandaag lekte de nieuwe corona maatregelen met routekaart al uit in de Volkskrant. Daaruit werd duidelijk dat de coffeeshops in ieder geval open mogen blijven voor afhaal, maar het horeca gedeelte dicht zal moeten. De reguliere horeca gaat volledig dicht.

Update, 21 december 2021: Corona maatregelen: openingstijden coffeeshops voor afhaal ongewijzigd

Update 1 juni, 15:17: horecagedeelte coffeeshops open, afhalen naar 22.00

Coffeeshops blijven open voor afhaal

Risiconiveau 3, waarin we ons nu bevinden, valt er bij de maatregelen te lezen: “Sluiting van alle eet- en drinkgelegenheden en coffeeshops. Sluiting geldt alleen voor delen van locatie met horecafunctie.” Ze hebben dus geleerd van 15 maart aan het begin van de corona crisis.

Dat werd opgemerkt door stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod in de uitgelekte routekaart PDF en meldden ze in de bovenstaande tweet.

Wel moeten ook de coffeeshops om 20.00 dicht net zoals andere winkels. Afhalen na 20.00 is dus niet meer mogelijk.

Update 19 oktober

Grapperhaus bevestigd: het gedoogbeleid heeft alleen betrekking op de verkoop van cannabis, niet op bezit en gebruik. Bij deze gaat dus een ‘blowverbod’ in.

De maatregelen gaan woensdagavond 14 oktober om 22:00 in voor 4 weken.

Niet net zoals 15 maart

Afgelopen 15 maart ging het mis en werden naast alle winkels en horeca ook de coffeeshops gesloten voor een dag. Dat zorgde direct voor lange rijen, waarvan de beelden daarna de hele wereld over gingen. Dealers deelden telefoonnummers uit en mensen stonden dicht op elkaar.

Het duurde dan ook maar een dag tot het besluit werd teruggedraaid

Het duurde dan ook maar een dag tot het besluit werd teruggedraaid en de coffeeshops terug open mochten gaan om afhaal mogelijk te maken. Sinds 1 juli mocht ook het horeca gedeelte terug open gaan, maar de meeste coffeeshops bleven bij alleen afhaal.

Sinds april is de coffeeshop ook nog eens tabaksvrij. Erg druk is het dan ook niet. Het werken in de coffeeshop tijdens de corona crisis is beschreven door Jan van Piekeren en ook door een budtender uit Amsterdam.