Coronamaatregelen: openingstijden coffeeshops voor afhaal ongewijzigd

Ook met de nieuwe coronamaatregelen aangekondigd op 18 december mogen coffeeshops voor afhaal hun reguliere openingstijden hanteren.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Omdat er enige onduidelijkheid was bij coffeeshops in hoeverre de nieuwe coronamaatregelen (aangekondigd op zaterdag 18 december, ingang op 19 december) ook voor hun golden, besloten we het ministerie van Economische Zaken te polsen op Twitter zoals we eerder ook hebben gedaan. Hun antwoord was duidelijk: openingstijden voor de coffeeshops zijn ongewijzigd en ze mogen dus open blijven volgens de reguliere openingstijden.

Coronamaatregelen update, 15 februari: geen 1,5 meter, vaste zitplaats, meer in coffeeshops

Update, 25 januari, 19:25: vanavond zijn de nieuwe coronamaatregelen versoepelingen aangekondigd in een persconferentie. Horeca zal onder strikte voorwaarden weer open mogen gaan tot 22.00. Zo ook het horecagedeelte van de coffeeshops. Je moet wel je vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test. Wie rondloopt moet een mondkapje op.

Update, 14 januari: de vandaag aangekondigde wijzigingen aan de maatregelen veranderen voor de coffeeshops niets. Het horecagedeelte moet net zoals de rest van de horeca dicht blijven. Over tien dagen is er weer een evaluatie moment. Afhalen blijft mogelijk volgens de reguliere openingstijden.

Coffeeshops mogen voor afhaal reguliere openingstijden hanteren met huidige coronamaatregelen

“Coffeeshops moeten gesloten zijn, behalve voor afhaal. Voor afhaal mogen zij de reguliere openingstijden hanteren. Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen” was het antwoord.

Coffeeshops aangemerkt als essentiële winkels

Al sinds het begin van de corona pandemie zijn coffeeshop aangemerkt als essentiële winkels en mogen daardoor open blijven voor af te halen. Uiteraard moet het horeca gedeelte dus gesloten blijven tot en met de rest van de horeca ook weer open mag.

Eerder ging in het horecagedeelte in juni afgelopen jaar weer open en werd het coronatoegangsbewijs ingevoerd voor de bezoekers die wilden zitten in het horeca gedeelte. Om af te halen is dus nooit een QR code nodig geweest en dat zal ook in de toekomst niet zo zijn.

Wel moet je, net zoals in andere winkels, weer bij binnenkomst een mond-neusmasker op (wat dan ook over je neus gaat) tot je weer buiten staat.