Aurora voltooid verkoop 23 miljoen aandelen en haalt bijna $173 miljoen op

Eindelijk goed nieuws dus voor Aurora.

0
aurora cannabis stock aandelen ceo Miguel Martin UFC

Eerder berichtten we al dat Aurora (NYSE:ACB) de verkoop van 23 miljoen aandelen aankondigde en afgelopen maandag maakten ze in een persbericht bekend dat de verkoop is voltooid. Daarmee haalt het bedrijf $173 miljoen op, omgerekend zo’n kleine 146 miljoen euro.

Eindelijk goed nieuws voor Aurora

En dat is eindelijk weer eens goed nieuws voor het bedrijf wat een moeilijk jaar kent.

Het bedrijf sloot meerdere Europese vestigingen, stelde Miguel Martin aan als de nieuwe CEOkapte de samenwerking met de UFC af (en betaalde een afkoopsom van 30 miljoen dollar) en signaleerde een een omzetdaling en enorme afschrijvingen. En nu is er een rechtszaak aangespannen tegen Aurora namens advocaten van de aandeelhouders.

Die rechtszaak loopt overigens nog steeds.

Gevolgen voor de koers

Het nieuws had ook gevolgen voor de beurskoers van Aurora (NYSE:ACB). Tijdens onze laatste berichtgeving was het aandeel van Aurora op de NYSE 8,30 dollar waard. Op de dag dat dit artikel is geschreven, 19 november, staat de koers op 7,02 dollar per aandeel. Na de vorige berichtgeving is het aandeel dus weliswaar nog wat gedaald, maar de weg naar boven is voorzichtig ingeslagen. Op de dag dat het nieuws van de verkoop van de aandelen bekend werd gemaakt, stond de koers namelijk op 6,81 dollar per aandeel.

aurora acb NYSE aandelen koers
Via Google

Resultaten stemmingen tijdens jaarlijkse Aurora aandeelhoudersvergadering

Ook maakte het dezelfde dag als het nieuws van de voltooing van de verkoop van de aandelen de resultaten van de stemmingen tijdens de jaarlijkse Aurora aandeelhoudersvergadering bekend door middel van een persbericht.

Daarin is het volgende aangenomen en besloten:

  • Benoeming van KPMG LLP als accountant van de Vennootschap voor het volgende jaar
  • Bernieuwing van het 10% “rollend” aandelenoptieplan van de Vennootschap
  • Goedkeuring van het plan voor vaste aandelen van de Vennootschap
  • Een wijziging van elk plan van de Vennootschap met een vast beperkt aandelenplan en het plan voor vaste uitgestelde aandelen om het aantal uit te geven gewone aandelen onder elk plan te verhogen
  • En een niet-bindend adviesbesluit over de benadering van de Vennootschap inzake beloning van bestuurders