Het belangrijkste cannabisindustrie nieuws op een rijtje van week 11

Iedere week selecteren we voor de zondag het belangrijkste cannabisindustrie nieuws van de afgelopen week op een rijtje. Vandaag week 11.

0
cannabisindustrie cannabis industrie CBD marktomvang markt wereldwijd cannabis bezorging
- Advertentie -

Wist je dat we ook een tweewekelijkse nieuwsbrief hebben?

Felste tegenstanders cannabis grootste verliezers tijdens verkiezingen

Nu de Provinciale Statenverkiezingen voorbij zijn, zullen de statenleden op dinsdag 30 mei 2023 de Eerste Kamer samenstelling bepalen

Project C, dat niet mocht meeloten voor wietproef, 30 maart voor de rechtbank

Project C was een van de 149 aanvragers om mee te doen met de loting voor het Experiment gesloten coffeeshopketen en staat 30 maart voor de rechtbank in Breda.

Coffeeshop Los Angeles in Amsterdam 6 maanden gesloten na beschieting

De coffeeshop Los Angeles in Amsterdam-Oost was eerder al gesloten van 2018 tot 2022 vanwege een vuurwerkexplosie en nu weer zes maanden na een explosie in februari en een beschieting afgelopen maandagnacht.

Gezondheidsminister Duitsland zet legalisatie door na positieve feedback EU

De minister van Volksgezondheid wil nu doorpakken en in de komende weken een eerste wetsontwerp over de legalisering van cannabis presenteren.

Duitsland: eerste cannabis winkels open mogelijk in eerste helft 2024

Voor het einde van 2023 goedkeuring voor het Duitse wetsvoorstel dat cannabis zou legaliseren en voor de zomer van 2024 de eerste cannabiswinkels open. De Duitse planning voor legalisering is ambitieus, blijkt uit een interview met Carmen Wegge.

Duitsland importeerde in 2022 voor bijna 25.000 kg medicinale cannabis

Vergeleken met 2021 (20.771 kg) is de hoeveelheid geïmporteerde medicinale cannabis in Duitsland gestegen met 19,79% in 2022, een record.

EC daagt Hongarije voor de rechter ivm stemmen tegen herindeling cannabis

De Europese Commissie heeft besloten Hongarije voor het Hof van Justitie van de Europese Unie te dagen omdat het tegen de herindeling van cannabis stemde.

International Narcotics Control Board uit zorgen over legalisatie cannabis

In een persbericht uit het International Narcotics Control Board (INCB) zijn zorgen over de gevolgen van cannabis legalisatie die al meermaals door onderzoek zijn ontkracht. Geen verassing volgens insiders.

Wist je dat we ook een tweewekelijkse nieuwsbrief hebben?