Column: Rens over de P van ‘puur’ toevoegen aan het coffeeshopmenu

Hij was even afwezig omdat hij alleen iets wil melden als het te melden waard is, en niet om maar een column te vullen. Maar nu komt Rens Hoppenbrouwers met iets waarvan de kans is dat dit wellicht kan bijdragen aan de juiste opvoeding van de huidige cannabis consumenten. Hij legt in deze column uit hoe we dit wellicht zo ver kunnen krijgen.

0
puur roken cannabis P wiet coffeeshopmenu
Foto via Rens
- Advertentie -

Aangezien ik nu bijna 3 maanden geen tabak meer heb geconsumeerd of heb gecombineerd met cannabis begint het avontuur voor mij opnieuw. Ik mag me met trots opnieuw een cannabis rookie noemen, omdat ik alle soorten en smaakjes opnieuw moet proberen, om te zien welke er bij mij passen. Ook als ik nu een coffeeshop inloop, is het maar de vraag of ik dezelfde soorten die ik eerst met liefde rookte, nu ook te verteren vind.

Ik mag me met trots opnieuw een cannabis rookie noemen (…)

Dat komt niet alleen maar omdat ik zo gewend ben aan de tabak smaak, in combinatie met de uitgekozen wiet. Ik denk dat dit ook deels te maken heeft met de manier hoe de gemiddelde wietkweker zijn eigen soortjes beoordeeld en test. Grotendeels rookt de kweker, die onze coffeeshop al zo’n 40 jaar bevoorraad, gewoon met shag of sigaretten tabak.

Je kan het ze ook niet kwalijk nemen. We zijn tenslotte namelijk allemaal opgegroeid met de combinatie van tabak en wiet. Dit doordat we vroeger alleen maar hasj rookte, en dit werd voor het gemak bij het tabak gegooid tijdens het rollen van de sigaret. Dus de wiet rookt prima, zolang je het maar mixt. En dit wil ik gaan veranderen.

Net zoals de V van ‘vegatarisch’ op het menu van een restaurant, ook de P van ‘puur’ op het coffeeshopmenu

Ik moest een tijdje geleden denken aan de V van ‘vegetarisch’. Als je in een willekeurig restaurant een menukaart openslaat, ziet vaak in een oogopslag welke maaltijden vegetarisch zijn. Dit komt doordat er vaak een klein logootje achterstaat met, inderdaad, de V van vegetarisch. Gemaakt om de klant te informeren, en het allemaal iets duidelijker en overzichtelijker te maken.

in een oogopslag zien welke soortjes op een menukaart geschikt is om puur te roken

Nu zag ik met de P van ‘puur’ in me hoofd. Wat zou het toch een uitkomst zijn als er shops straks een P achter een soortje zetten waarvan ze weten dat het gekweekt is door een kweker die zijn cannabis puur uitzoekt op hoe lekker het puur smaakt en brand. Dus dat je in een oogopslag ziet welke soortjes op een menukaart geschikt is om puur te roken. Dit zou een geweldige stimulans zijn voor coffeeshopondernemers om hun klanten op een vriendelijke manier te heropvoeden. Het is namelijk voor beide vaak een onbesproken onderwerp.

Ik ga dit eens in de groep gooien bij het VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod), en wie weet kunnen we er een leuke campagne van maken om de huidige Europese cannabis liefhebbers het juiste steuntje in de rug te geven. En dan wellicht in samenwerking met partijen zoals Greenmeister, die de “WeedMaps” van Nederland wilt worden, kunnen we het op verschillende manieren breed over het gehele land uitsmeren.

We zijn, op een bepaalde manier, toch verkeerd opgevoed hoe je cannabis moet consumeren. En geef ze eens ongelijk, het is maar in welke omgeving je opgroeide wat bepaald hoe jij je jointje rookt. Maar het is nooit te laat om te veranderen. En wie weet krijgen we het zo ver dat de volgende generatie tabaksvrij rookt. Of verdampt, of eet.

pure cannabis joint met witte as
Een pure joint met witte as. Dat willen we toch allemaal? Foto via Rens