Hexo (NASDAQ:HEXO) gaat drie aangekochte kweekfaciliteiten sluiten

Het bedrijf verkeerd al langer in zwaar weer.

0
hexo corp nasdaq
Via de Hexo Corp. Facebook pagina.
- Advertentie -

Het in zwaar weer verkerende Hexo Corp. (NASDAQ:HEXO) maakte gisteren bekend in een persbericht dat het drie recentelijk overgenomen kweekfaciliteiten van 48North en Zenabis gaat sluiten. Daarmee staan de banen van zo’n 150 mensen op het spel.

Hexo sluit drie facliteiten in Canada waardoor de banen van zo’n 150 mensen op het spel staan

“Als onderdeel van het integratieplanningsproces hebben we een uitgebreide evaluatie van alle HEXO-faciliteiten voltooid om hun capaciteiten, capaciteit en efficiëntie te beoordelen, en hebben we de beslissing genomen om de activiteiten in onze kernfaciliteiten te centraliseren. Deze beslissing is de sleutel tot het bereiken van onze onmiddellijke prioriteit van door onze recente acquisities te integreren om groei en winstgevendheid te stimuleren door de commercialisering van verpakte cannabisproducten voor consumentengoederen. We zijn ervan overtuigd dat onze kernlocaties, in combinatie met strategische partnerschappen, zullen zorgen voor voldoende aanbod van hoogwaardige cannabis om aan de vraag te voldoen,” zei Scott Cooper in het persbericht, President en CEO van HEXO.

“Dit was een zeer moeilijke beslissing, maar het is een belangrijk onderdeel van ons integratieplan, en volgens ons een beste positie voor HEXO voor aanhoudende groei. Ik wil alle medewerkers van Kirkland Lake, Brantford en Stellarton bedanken voor hun inspanningen, toewijding en professionaliteit bij het helpen bouwen van HEXO.”

Hexo gaat de volgende faciliteiten sluiten:

  • De faciliteit in Kirkland Lake, Ontario, die op 31 januari 2022 werd verworven via de 48North-acquisitie.
  • Brantford, Ontario, die op 31 januari 2022 werd verworven via de acquisitie van 48North.
  • Stellarton, Nova Scotia-faciliteit, die werd verworven via de overname van Zenabis, met ingang van 28 februari 2022.

Deze faciliteiten worden niet als materieel beschouwd voor de geïntegreerde activiteiten van HEXO.

HEXO zegt nauw samen te werken met de medewerkers om de impact van de ontmanteling van deze faciliteiten te verminderen. Dit omvat het verplaatsen van werknemers die een functie vervullen bij een van de kernfaciliteiten van HEXO en het ondersteunen van degenen die niet kunnen verhuizen bij hun zoektocht naar werk. Ongeveer 155 medewerkers worden door deze beslissing getroffen.

Bedrijf verkeerd in zwaar weer

Het bedrijf verkeerd al langer in zwaar weer. Zo werd recentelijk de CEO en mede-oprichter buitengegooid en werd er ook al snel weer een nieuwe CEO aangesteld, Scott Cooper die ook in het persbericht aan het woord is, om het tij te keren.

Dat zwaar weer is ook terug te zien in de koers van de aandelen op de NASDAQ.