Xebra Brands aandelen nu ook naar de beurs in de Verenigde Staten

Het bedrijf is sinds kort ook in Nederland actief, nadat het eerder bekend maakte dat het als een van de vijf bedrijven nog in de running is voor de medicinale cannabis tender.

0
Xebra Brands
Via PR Newswire
- Advertentie -

Xebra Brands, het bedrijf dat in Nederland meedoet aan een proefteelt van medicinale cannabis voor twee vergunningen, maakte deze week bekend dat de aandelen van het bedrijf voortaan ook handelen op een beurs in de Verenigde Staten. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat de aandelen sinds kort ook te vinden zijn op de Frankfurt Stock Exchange (FSE:9YC).

Update, 7 juni: Xebra trekt zich terug uit Nederland, en daarmee de medicinale tender

Xebra Brands aandelen nu ook op een Amerikaanse beurs te vinden

In het persbericht maakt het bedrijf bekend dat het is begonnen met handelen in de Verenigde Staten op de OTC Pink-marktplaats van OTC Markets Group, onder het tickersymbool “XBRAF”. OTC Markets wordt erkend als een toonaangevende openbare financiële markt voor internationale bedrijven om te handelen in de VS. Momenteel worden op de OTC Markets meer dan 11.500 effecten verhandeld met een handelsvolume van meer dan US $ 500 miljard op jaarbasis.

Xebra heeft daarnaast een aanvraag ingediend om zijn OTC-notering te upgraden naar de OTCQB-markt

Xebra heeft daarnaast een aanvraag ingediend om zijn OTC-notering te upgraden naar de OTCQB-markt. Bedrijven die handelen op OTCQB moeten voldoen aan minimale rapportagenormen, een biedingstest doorstaan en een jaarlijkse verificatie ondergaan. Xebra heeft ook een aanvraag ingediend om zich te laten registreren bij de Depository Trust Company (DTC), die, indien succesvol, haar aandelen elektronisch zal laten clearen en afwikkelen in de Verenigde Staten.

Xebra handelde daarnaast al op de Canadian Stock Exchange, CSE, onder ticker CSE:XBRA.

Medicinale cannabis kweek in Nederland begonnen

Het bedrijf is sinds kort dus ook in Nederland actief, nadat het eerder bekend maakte dat het als een van de vijf bedrijven nog in de running is voor de medicinale cannabis tender. Later maakte het bedrijf bekend dat de faciliteit klaar voor gebruik was en de proefteelt is begonnen.