Je hebt geen wietverslaving, maar een tabaksverslaving Ronnie (Flex)

Mauro zag Ronnie (Flex) op tv bij Boerderij van Dorst praten over zijn 'wietverslaving', maar denkt dat het toch eerder een tabaksverslaving is.

0
ronnie flex wietverslaving boerderij van dorst
Screenshot uit Boerderij van Dorst aflevering 4. In zijn rechterhand heeft Ronnie zijn sigaret nog in zijn hand.
- Advertentie -

Als politiek geëngageerde bijna dertiger kijk ik nog wel eens lineaire televisie of kijk ik het terug via een van de bijbehorende websites. Zo ook dit weekend toen ik uit verveling meerdere aflevering van Boerderij van Dorst te kijken. Best vermakelijk, kwam ik al snel achter. Ook besloot ik de laatste aflevering te kijken met Ronnie (Flex) en Frans Bauer. Een bijzonder duo inderdaad, waarna ik ineens mijn column onderwerp had.

Ronnie’s ‘wietverslaving’ lijkt meer op een tabaksverslaving

Ronnie, die wil bekend staan als Ronnie en niet meer als Ronnie Flex, stapte de auto uit terwijl hij al een sigaret aan het roken was. “Oh, ik dacht dat je gestopt was met roken” was het eerste wat van Dorst tegen hem zei. “Nee, met blowen,” liet hij weten. Goed, ergens staat het me nog wel bij, maar het is niet de eerste rapper die is gestopt met cannabis en dat een ‘wietverslaving’ noemt, dus ik houd het ook allemaal niet meer zo bij. Schijnbaar heeft hij er zelfs een hele documentaire aan gewijd.

Schijnbaar heeft hij er zelfs een hele documentaire aan gewijd

Net zoals Sidney Schmeltz, die nog steeds trots in zijn Instagram bio laat weten hoe lang hij is gestopt met blowen, rookten ze op een gegeven moment zo veel dat ze de hele dag aan het roken waren. Van het ontbijt, tot net voor het slapen.

Gedrag dat mij voorheen niet heel vreemd was, alhoewel ik al heel lang niet meer in de ochtend rook, maar nu ik gestopt ben met tabak erger ik me wel een beetje er aan dat beide gasten nu in principe slecht praten over cannabis terwijl het volgens mij toch echt meer ligt aan de combinatie met tabak.

Probeer eerst eens met tabak te stoppen voordat je cannabis als bron van je probleem aanmerkt

Het is in dat opzicht jammer dat ze al zijn gestopt, anders zou ik ze ten zeerste aanraden eerst eens met die sigaretten en/of tabak te stoppen en eens puur te gaan roken. Of verdampen, of edibles. Precies dat gevoel wat hij beschrijft, dat je bij het ontbijt, maar eigenlijk ieder uur tot net voordat je gaat slapen, een joint wilt roken, is gedreven door de nicotine volgens mij. Sinds ik met die tabak ben gestopt, heb ik dit gevoel totaal niet meer.

Sinds ik met die tabak ben gestopt, heb ik dit gevoel totaal niet meer

Ik heb ook niet meer dat ik achter de tabak aanloop. Zoals wanneer ik in de kroeg zit ik tegenwoordig bijna de enige ben die lang binnen kan blijven zitten zonder dat ik naar buiten moet om te roken.

Daarom is het des te meer frappant dat Ronnie al rokende aan een sigaret de auto uitstapt om het daarna over zijn ‘wietverslaving’ te hebben.

Twijfel je zelf? Stop eens met tabak bij je joints te doen

Mochten er daarom lezers twijfelen aan zichzelf of het wel gezond is waar ze mee bezig zijn, raad ik ze ten zeerste aan om eens te proberen met die tabak te stoppen. Volg de vijf tips van Rens voor beter puur roken en lees ook mijn ervaring en die van Gweedo. Qua gezondheid kan je immers nog altijd beter een pure joint roken dan de hele dag sigaretten.