Cannabis Industrie Nieuwsbrief #34

Lees hier de zojuist verzonden 34ste nieuwsbrief online met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #34

Grootste nieuws: Village Farms (NASDAQ:VFF) koopt 80% aandelen 6e wietexperiment teler Leli Holland

Village Farms heeft een meerderheidsaandeel (80% van de aandelen) gekocht van de zesde bevestigde teler Leli Holland voor € 3,950,000. En de NVWA maakte de afzonderlijke lab analyse methodieken vorige week bekend die gaan toegepast worden in het wietexperiment. Maar terpenen zijn afwezig, een groot gemis volgens mij.

Bizarre toestanden in Tsjechië waar de cannabis activist, journalist en hoofdredacteur van het tijdschrift Legalizace Robert Veverka is aangeklaagd voor het  ‘aanzetten tot en bevorderen van toxicomanie’ met mogelijk vijf jaar celstraf.

Verder in het nieuws:

Analyses

Jef Martens maakte en korte analyse na de voorlopige uitslagen van de Duitse verkiezingen en hij las een opmerkelijk wetenschappelijk artikel over een dodelijk medisch geval dat onterecht is toegewijd aan CBD en wat hij heeft gedebunked in een artikel.

Evenementen

Jef Martens bezocht de GreenTech 2021 en doet verslag in twee delen. Van de dag zelf en van de Medicinal Cannabis presentaties.

Zelf bezocht ik het symposium “Drugsprobleem: oorsprong en oplossing” om 25 jaar Stichting Drugsbeleid te vieren in de A’DAM tower.

Columns

Zelf ergerde ik me aan Ronnie (Flex) die het had over zijn ‘wietverslaving’ op tv terwijl het volgens mij meer een tabaksverslaving is. En schreef ik een column over hoe de coffeeshops schoorvoetend de ‘coronapas’ moesten invoeren.

In een nieuwe growshop column neemt Organic Earth ons mee in het oogsten, knippen en drogen van de buitenkweek.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 30 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Cannabis Industrie Awards

Ook is de nominatie voor de Cannabis Industrie Awards 2021 begonnen. Niet vergeten te nomineren dus!

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.