Kijktip: documentaire uit 1972 over cannabis legalisatie in de VS

Nog niet zo lang nadat de VS over ging tot een complete ban van cannabis, kwamen er al direct geluiden om dat terug te draaien.

0
- Advertentie -

Nog een paar dagen te gaan totdat er in 5 staten over cannabis legalisatie gestemd gaat worden in de VS. Maar wat deze documentaire laat zien, is dat nog niet zo lang nadat de VS over ging tot een complete ban van cannabis, er al direct geluiden kwamen om dat terug te draaien.

66% Amerikanen voor cannabis legalisatie

Inmiddels werd recentelijk bekend dat 66% van de Amerikanen voor de legalisering van cannabis is en 50% van de Amerikaanse volwassenen heeft met cannabis geëxperimenteerd. Op aanstaande 3 november, wordt naast de president in vier staten ook over de legalisatie van cannabis gestemd.

In een van die vier staten stemt de bevolking ook over de legalisatie van medicinale cannabis, terwijl in een andere staat  apart wordt gestemd over medicinale cannabis. De kans is groot dat ze alle vier worden aangenomen. Immers, grote donateurs tegen cannabis legalisatie in VS blijven achterwege in 2020.

Amerikanen begonnen met de War on Drugs

Het waren dan ook de Amerikanen die begonnen met de War on Drugs. Nu ziet het er heel anders uit.

Als de Verenigde Staten overgaat tot cannabis van Schedule 1 af te halen (waar het staat met onder andere heroine en crack) zullen de gevolgen tot hier zijn te merken. Onder andere omdat dit zou betekenen dat Amerikaanse banken dan ineens wel zaken mogen doen met cannabis bedrijven. Omdat bijna iedere bank wereldwijd onderdeel is of connecties heeft met een Amerikaanse bank, zou het de problemen met de bankenwereld die de cannabisindustrie nu heeft waarschijnlijk voor een groot deel op lossen.