VNG roept kabinet om op met datum voor start wietexperiment te komen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) steunt het plan van Breda en Tilburg om eerder te starten met het wietexperiment en wil een datum horen van de start.

0
hplvd wietproef project c etten leur heerhugowaard
- Advertentie -

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft eerder deze week een oproep gedaan aan het kabinet om met een datum te komen voor de start van het Experiment gesloten coffeeshopketen.

VNG steunt plan van Breda en Tilburg om eerder te starten met het wietexperiment en wil een datum horen

De oproep werd gedaan met in het achterhoofd het aanstaande commissiedebat drugsbeleid van aanstaande woensdag, waar agendapunt 3 het wietexperiment is.

“Wij merken echter dat nog heel veel langer wachten met van start gaan ertoe leidt dat het momentum dreigt te worden aangetast. Wij betreuren dat.”

Er zouden inmiddels een reeks praktische uitvoeringsproblemen zijn opgelost, maar zo laat de VNG weten: “Wij merken echter dat nog heel veel langer wachten met van start gaan ertoe leidt dat het momentum dreigt te worden aangetast. Wij betreuren dat.”

Daarnaast kan de VNG zich vinden in het plan van de burgemeesters van Breda en Tilburg om eerder te beginnen aldaar met de aanloopfase van de wietproef: “Daar kunnen wij ons in vinden.” Iets dat ook de ministers aan het verkennen zijn.

Wel benadrukte de VNG dat het van belang is om ervoor te waken dat er een minimaal aantal telers kan leveren, ‘om monopolieposities te voorkomen’.

Verder gaven ze ook aan dat het tijd wordt om een datum te noemen waarop het hele wietexperiment van start zal zijn “zodat alle betrokken partijen een datum hebben waarop zij zich kunnen richten”.