Cannabis Industrie Nieuwsbrief #20

Lees hier de twintigste Cannabis Industrie Nieuwsbrief online met alle artikelen die je niet mag hebben gemist in de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #20

Grootste nieuws: Canadese Aurora (NYSE:ACB) verliest kort geding civiel recht inzake wietexperiment

Het is zeker niet het eerste bezwaar dat in de rechtbank werd behandeld, maar wel een hele interessante die uitgebreide aandacht verdient. Zo valt uit de uitspraak op te maken dat met de behandeling van de bezwaren, het wel eens drie jaar kan duren voordat de loting definitief is toegewezen.

Verder in het nieuws:

Analyses

Business analist Jef Martens maakte een uitgebreide analyse van de politiek in Duitsland, dat wel eens voor een doorbraak kan zorgen in 2021. Zelf analyseerde ik de verkiezingsuitslag met wat hulp van mr. John Roozen. En samen met Jef Martens keek ik naar onderzoek gepubliceerd door Fundación CANNA naar het gebruik van vitamine E-acetaat in Europese CBD e-liquids. Wijdverspreid is het gelukkig nog niet, maar regulering is wel hoognodig om doden te voorkomen.

Columns

Net gepubliceerd is mijn column ‘In de Verenigde Staten is cannabis activisme sexy, maar niet in Nederland‘ dankzij de racistische War on Drugs. Verder verschenen nog drie columns in de afgelopen twee weken, waarvan twee van mijn hand: ‘Tijdens het Tweede Kamer schaakspel, gebeurt het in de Eerste Kamer voor de Wietwet‘ verscheen een dag voor de verkiezingen, met nieuws en een analyse over de wietwet. Na de verkieizingen schreef ik een column hoe we JA21 meekrijgen voor een meerderheid in de Eerste Kamer stemming. En Gweedo schreef een leuke column over zijn bezoek aan de CannaStemBus aan Limburg.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen in verband met mijn werkzaamheden voor de CannaStemBus. Maar inmiddels zijn er al 27 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief. Ik verwacht deze week de draad weer op te pikken met een nieuwe aflevering.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.