Column: Gweedo over de aftrap van het buitenwiet seizoen

Een nieuwe column van Gweedo over de aftrap van het buitenwiet seizoen, zijn 20 april en mee jureren met de Highlife Cup 2021.

0
gweedo buitenwiet seizoen column
Foto: Gweedo
- Advertentie -

20 April is niet alleen de internationale feestdag voor stoners, al spreek ik liever over cannabis- enthousiasten of liefhebbers, maar het is voor mij ook de aftrap van het buitenwiet seizoen.

Gweedo viert 20 april

Ondanks dat de zon wat achter blijft, is het seizoen voor mij al goed begonnen.

Het was weer een mooie feestdag

Het was weer een mooie feestdag voor mij als cannabisliefhebber. Een hele dag vrij gepland om de voor mij zo heilzame plant te eren. De dag begon al met een flinke joint in bad. Vergezeld van de klanken van de nieuwe track van mijn growmie PePe, die op deze toepasselijke dag gereleasd werd. Hierna was de term wake and bake op zijn plaats.

Verder stond die dag een bezoek aan het hoofdkantoor van Sirius.nl op het programma. Altijd weer leuk deze mensen te ontmoeten en wat te brainstormen over wat er allemaal gaande is in de wereld van cannabis. En zeer interessant was het om de nieuwe artikelen van hun seedshop en growshop te aanschouwen. De rest van de dag was er op de sociale media genoeg te beleven om deze feestdag compleet te maken.

Mee jureren aan de Highlife Cup 2021

Enkele dagen later ben ik op bezoek geweest bij Mauro om mee te jureren voor de Highlife Cup. Het was mooi weer die dag, het was fris maar toch scheen het zonnetje. We besloten hiervan te profiteren door een kleine wandeling te maken en onze luchtwegen even goed door te luchten, alvorens aan het jureren te beginnen.

Een dergelijke jurering moet je serieus aanpakken vind ik

Een dergelijke jurering moet je serieus aanpakken vind ik. Thuis word ik dan wel eens uitgelachen. Voornamelijk door mijn kinderen. Je lijkt wel een wijnproever maar dan met wiet, lachen zij dan. Ik lach terug, ze hebben gelijk. Kleine jointjes draaien en kleine stukjes samples vapen met een Dynavap om maar zoveel mogelijk te kunnen beoordelen. Over de Dynavap vaporizer ben ik wel enthousiast. Een groot voordeel vind ik dat je hem niet hoeft op te laden, je moet hem handmatig verwarmen. En met een reserve jet-aansteker kan je onbezorgd overal vapen. Die wordt vast en zeker aan mijn uitrusting toegevoegd.

Het waren de categorieën Bio Haze en Outdoor die we grotendeels beoordeeld hebben. Dit zijn ook de categorieën die mij het meeste aanspreken. Van al dat blowen krijg je wel honger kan ik je vertellen. Een goed idee was het dan ook om de lokale Griek ons wat lekkernijen te laten bezorgen. Helaas was het nog in de tijd dat we leefden met een avondklok en de gezelligheid hierdoor iets abrupter werd afgebroken.

Zaden zijn ontkiemt en inmiddels kleine plantjes

En ja, zo begon de aftrap van mijn buitenkweek seizoen al goed. De zaden zijn ontkiemt en het zijn inmiddels al kleine plantjes geworden. De ijsheiligen zijn voorbij en daarmee ook de kans op nachtvorst. Maar de natuur is laat dit jaar. Nu pas komen de eerste bloemen in de papaver. Dat was vorig jaar al drie weken eerder. Misschien krijgen we wel een mooie nazomer als het allemaal wat achter loopt. Wie weet?

Houd het groen!