Gemeente Den Haag ontvangt aanvraag voor coffeeshop in pand snackbar

Het zou gaan om het pand Maanweg 23 in de wijk Binckhorst waar nu Snackbar De Maan in is gevestigd.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Gisteren werd bekend dat er een aanvraag is ingediend bij de Gemeente Den Haag voor een omgevingsvergunning om een coffeeshop te vestigen in een pand waar nu een snackbar in zit.

Het zou gaan om het pand Maanweg 23 in de wijk Binckhorst waar nu Snackbar De Maan in is gevestigd.

Wel bericht de website die het bekend maakte dat de locatie ‘tegen Voorburg- West aan en op geringe afstand van een vestiging van kinderdagopvangorganisatie Vlietkinderen’ waar ze zich dan direct al van afvragen of dit wel een geschikte locatie is.

Dat zou naar onze mening niet van belang mogen zijn.

Ook niet volgens de gemeenteraad. De gemeenteraad van Den Haag heeft namelijk in mei van dit jaar een voorstel aangenomen waardoor verzet door de buurt tegen de komst van een coffeeshop niet langer voldoende is om de komst tegen te gaan.

Het coffeeshopbeleid in Den Haag staat al langer ter discussie. Zo liet de PvdA in september vorig jaar weten dat het wel iets ziet in de spreiding van de 36 coffeeshops over de 44 wijken. En bleek uit de beantwoording van schriftelijke vragen van het CDA Den Haag dat de vier coffeeshops in de Weimarstraat niet de gebruikelijke horecabestemming zouden hebben.

Een coffeeshopshop uit de Weimarstraat heeft inmiddels goedkeuring gekregen in oktober vorig jaar om te verhuizen. Dat terwijl coffeeshop Dizzy Duck nog steeds 5000 euro over heeft voor de gouden tip voor waar de coffeeshop naar toe kan verhuizen.